Звичайна річкова галька стає шедевром в руках майстрині з Тернопільщини

Унікальні прикраси з річкової гальки створює майстриня з Тернопільщини Олена Задорожна.Художницю приваблюють природні мотиви. У своїх виробах жінка використовує технології, які дозволяють зберегти природну красу листочків, квітів за допомогою нашарування металу, пише «Tenews». 

Основою для нових виробів стала звичайна річкова галька, яку привезла з карпатських річок: «Не буду багато писати, що це, — пише Олена Задорожна на своїй соціальній сторінці у Фейсбуці, — тільки от вкажу, що камінці з карпатських гірських річок, потічків все чекали своєї участі. З вигляду нічого особливого. Та коли почала шліфувати, знімаючи нашарування, відкрилась вся краса каменю. Яка це порода, не скажу, не знаю. Для себе їх називаю карпатська галька.»

«Карпатська галька» п. Олена стала основним елементом брошки-підвіски та каблучки. Допис коментують люди, яким подобається творчість п. Олени: «А взагалі, щиро радію, що ти змогла відкрити для себе і нам показати справжню красу простої гальки, пише Оксана Сікачовська, — це ж які почуття вирували, коли ти вперше побачила, що відкривається! Напевно, в тому і є кайф життя — вміти зняти шар, щоб побачити красу, людську в тому числі.»

Источник

Новости Украины