10 років – ґвалтівнику та грабіжнику з Чернігівщини. Спочатку його хотіли відпустити

На Чернігівщині до 10 років позбавлення волі засуджено громадянина України, який вчинив низку тяжких злочинів.

Чернігівський апеляційний суд скасував виправдувальний вирок Прилуцького міськрайонного суду та виніс новий вердикт, яким чоловіка засуджено за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом))  ч. 3 ст. 152 (згвалтування), ч. 2 ст. 186 (грабіж) КК України.

Встановлено, що у 2008 році громадянин спільно з іншою особою вчинив низку злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітньої, у подальшому заволодівши її золотим ланцюжком та мобільним телефоном.

Суд апеляційної інстанції визнав доведеною винуватість чоловіка у вчиненні інкримінованих злочинів та призначив покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Суд, який переглядав вирок, погодився з доводами прокурора та констатував, що висновки суду першої інстанції не відповідають обставинам кримінального провадження. При ухваленні першого вироку невірно оцінено докази надані стороною обвинувачення та істотно порушено вимоги кримінального процесуального закону.

До речі, з метою уникнення відповідальності обвинувачений тривалий час переховувався від органів досудового розслідування, у зв’язку з чим перебував у міжнародному розшуку та був виданий в Україну у 2018 році іноземною державою.

Прокуратура Чернігівської області

Источник

Новости Украины