Тотальні пожежі в Чернігівській області – 35 за добу

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 35 загорань сухої рослинності в природних екосистемах, повідомили в управлінні ДСНС у Чернігівській області.

З потеплінням пожежі у природних екологічних системах нажаль стають звичним явищем, адже на весняному сонці залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка.

Але при цьому «хворі на голову» мешканці Чернігівської області продовжують ігнорувати правила пожежної і екологічної безпеки, масово спалюють суху траву та інші залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення та швидкого розповсюдження пожеж.

Як результат, лише упродовж минулої доби на Чернігівщині через необережність громадян у поводженні з вогнем виникло 35 пожеж на загальній площі майже 135 га.

Вогнеборці ліквідували загоряння в природних екологічних системах на території Бобровицького, Варвинського, Ічнянського, Козелецького, Ніжинського, Новгород-Сіверського, Носівського, Прилуцького, Ріпкинського, Сновського та Чернігівського районів.

Лише завдяки оперативному реагуванню рятувальників ДСНС не допущено розповсюдження полум’я на значні території, лісові масиви та об’єкти різних форм власності.

Служба порятунку 101 вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у житловому секторі, а також під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Нагадаємо, самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність. 

ДСНС у Чернігівській області

Источник

Новости Украины