115 бойових пташок відправили з Львівщини на передову

Волонтери громадської організації «Пташки перемоги» зібрали і передали на передову вже більше 100 коптерів із запланованих 1000.

«Пташки Перемоги» — всеукраїнський благодійний проєкт, який реалізовує Львівський обласний ТЦК та СП на чолі з Олександром Тіщенко спільно з громадською організацією «Добро. Дій».

Це вже другий амбітний проєкт у співпраці з ЛОВА та Міжнародними Фондами. Попередньо волонтери разом із небайдужими людьми зібрали тисячу машин в межах проєкту «1000 автомобілів свободи» та передали їх на потреби Армії.

«Дрони — це додаткові очі, з їхньою допомогою військова розвідка бачить супротивника вздовж усієї лінії фронту, вони знаходять ціль і знищують окупанта. А ще коптери збирають інформацію про розташування ворога і скидають боєприпаси на об‘єкти», — про важливість літальних об‘єктів розповідає обласний військовий комісар Олександр Тіщенко.

Важливо зазначити що Львівський обласний ТЦК та СП на чолі з Олександром Володимировичем з перших днів повномасштабного вторгнення демонструє щоденну підтримку військовим та відмінне виконання службових обов‘язків.

«Такі благодійні ініціативи — вкрай важливі. Адже захисники і захисниці, будучи в окопах, повинні розуміти, що вони не одні. За їхніми плечима — тилове військо, це ті люди, які щоденною працею наближають перемогу, допомагають амуніцією, технікою, молитвою, дитячими малюнками чи просто добрим словом. Кожен з нас повинен робити все можливе на своїх фронтах, щоб наблизити перемогу», — зазначає очільник Львівщини Максим Козицький.

Ігор Дулин — засновник ГО «Добро. Дій» та головний натхненник усіх благодійних ініціатив команди.

«Коли ми розпочинали спільно з Львівською ОВА збір 1000 автомобілів, чесно кажучи, боялись і не вірили, що закриємо таку цифру. Але нам все вдалося. Звісно, з допомогою волонтерів, грантодавців, всіх, хто словом, репостом, гривнею, справою додучився до ініціативи. Сьогодні ці автомобілі допомагають бути мобільними українським захисникам на передовій, оперативніше виконувати бойові завдання і навіть рятувати життя. Тож, тепер маємо друге важливе завдання — зібрати 1000 коптерів для військових. Війна триває, а отже і наша допомога має перебувати в режимі нон-стоп, 24/7», — розповідає керівник ГО «Добро. Дій» Ігор Дулин.

Благодійному проєкту «Пташки Перемоги» всього лише місяць.

За цей час вдалось передати у гарячі точки України 115 бойових пташок.

До збору коптерів долучились: керівництво та колектив ПРАТ «Львівоблннероо» в особі Володимира Матвіїшина та Тараса Костіва, польська громадська організація “Support2402UA”, благодійники Тарас Мельник та Сергій Мамчур, Ольга Теслюк, власниця кафе-кондитерської Крем&Джем, педагогічний та шкільний колектив середньої загальноосвітньої школи 98 м.Львова, Олександр Шевченко, Богдан Дідик, Ігор Кондро.

Якщо ви бажаєте задонатити на «Пташку Перемоги» — вам сюди:  

  • Реквізити ГО «Добро.Дій»
  • Код отримувача: 42020726
  • Назва Банку: АТ КБ «ПриватБанк»
  • Рахунок отримувача у форматі
  • IBAN: UA173052990000026005011008743
  • Валюта: UAH
  • Карта «Добро.Дій» 5169330520641835

Пам’ятаймо! У нас спільний ворог і спільна мета: знищити окупантів, перемогти і назавжди захистити цілісність української держави!

Джерело

Новости Украины