12 років за державну зраду – вирок Дружківського суду

Дружківський міський суд виніс вирок мешканцю Макіївки, який скоїв державну зраду: 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

У прес-службі суду повідомили, що обвинувачений з лютого 2022 року добровільно вступив до незаконного збройного формування – «1-го окремого батальйону територіальної оборони ДНР». На посаді кулеметника він укріплював позиції, із застосуванням вогнепальної зброї здійснював вогневу підтримку особового складу ЗС РФ, виконував вказівки та накази командирів незаконних збройних формувань, проходив навчання з тактики ведення бою, брав участь у штурмових діях проти підрозділів ЗСУ.

У жовтні минулого року під час бойових дій поблизу Очеретино Донецької області обвинувачений припинив збройний опір та склав зброю та його злочинна діяльність на боці держави-агресора РФ була припинена.

«Враховуючи сукупність наведених і оцінених судом доказів, суд кваліфікує дії обвинуваченого за ч. 1 ст. 111 КК України – як державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості. Обороноздатності, державній безпеці України, що полягало в переході на бік ворога в умовах воєнного стану», — зазначили у суді.

Джерело

Новости Украины