1200 лікарняних не оплатив Пенсійний фонд у Хмельницькій області від початку року. В чому причина

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Суспільне

З 1 січня 2023 року лікарняні, декретні та страхові виплати, замість Фонду соціального страхування, нараховує та виплачує Пенсійний фонд України. За перші два місяці цього року в Хмельницькій області вже було оплачено 17,6 тисяч лікарняних на суму 85,3 мільйони гривень. 1200 заяв-розрахунків на виплату лікарняних у Пенсійному фонді відхилили.

Про це Суспільному Хмельницький розповів начальник головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Олександр Крупа.

Основними причинами відхилення заяв-розрахунків на виплату лікарняних, за словами Олександра Крупи, стали або неправильний розрахунок роботодавцем розміру середньоденної допомоги, або подання заяви-розрахунку роботодавцем-сумісником, або ж подання заяви-розрахунку фізичною особою-підприємцем за себе особисто без підкріплення сканованих копій документів.

"Після відхилення заяви-розрахунку на виплату лікарняних, у роботодавця є десять днів для усунення виявлених недоліків. Після цього заява-розрахунок може бути знову подана до Пенсійного фонду, розглянута її працівниками та оплачена", — каже Олександр Крупа.

За його словами, порядок оформлення лікарняних, декретних та страхових виплат, їх розмір, у зв'язку із зміною органу, який їх нараховує та виплачує, наразі не змінився. Єдине, каже Олександр Крупа, змінився термін виплати лікарняних – він скоротився.

"Якщо раніше це було до 10 днів після подачі заяв-розрахунків, то тепер в Пенсійному фонді оплачується протягом трьох днів після надходження заяви-розрахунку", — говорить Олександр Крупа.

Новости Украины