28 липня в Україні вперше відзначають День Державності України

З нагоди державного свята голова Запорізької обласної ради Олена Жук взяла участь в урочистому заході, який відбувся  на Алеї захисників у Запоріжжі.

У заході також взяли участь голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, представники громадськості та військові.

Учасники схилили голову, хвилиною мовчання вшанувавши пам‘ять за загиблими героями, які поклали життя в боях за суверенітет та незалежність України, положили квіти до пам‘ятного знаку.

Олена Жук висловила переконання, що започаткована традиція Дня Державності України — це можливість підкреслити незаперечний факт: нашій державі не 30, а понад тисячу років:

-Ми спадкоємці тисячолітнього досвіду українців у державотворчості, культурі, самобутності, національного характеру. Українці ніколи не здавалися, не здамося й зараз! Ми збережемо нашу незалежність, відновимо територіальну цілісність, закінчимо справу попередніх поколінь й неодмінно станемо однією з найбільш сучасних демократичних держав світу,- заявила голова обласної ради Олена Жук.

Нагадаємо, що указ про відзначення зародження української державності у День хрещення Київської Русі-України, 28 липня, Президент Володимир Зеленський підписав 24 серпня 2021 року під час урочистостей з нагоди Дня незалежності.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины