Чим краще годувати дорослого кота

Навіть самий домашній та розбещений кіт по своїй натурі є хижаком. А це означає, що ваш улюбленець потребує їжі тваринного походження. Збалансований раціон вкрай важливий для здоров’я вихованця, адже від цього залежить його повноцінний розвиток та нормальне самопочуття. Для підтримки гарної фізичної форми, міцного імунітету і краси шерсті потрібен якісний корм, у якому буде правильне поєднання органічних (білки, жири, вуглеводи) та неорганічних (мікроелементи, вітаміни) речовин.

Вологий корм Фелікс – це смачне, корисне та збалансоване харчування для вашого хвостатого улюбленця. Апетитні м’які м’ясні шматочки в соусі або желе припадуть до смаку навіть самим вимогливим до їжі котикам. У лінійці вологих кормів Felix представлені порційні паучі зі смаком курки, кролика, ягняти, риби, яловичини та індички.

Як годувати кота вологим кормом?

Добова норма та кількість годувань вказані на кожній упаковці корму. Обсяг порцій залежить від ваги тварини. Але потрібно розуміти, що це орієнтовні дані. Завжди спостерігайте за станом кішки. Залежно від реакцій, кількість корму можна коригувати як у меншу, так і у більшу сторону.

Добову норму потрібно розбивати на порції. Краще годувати частіше, але невеликими порціями. Намагайтеся давати кішці стільки вологого корму, скільки вона подужає за один прийом. Але варто пам’ятати, що натуральний корм швидко псується, тому не можна залишати його у мисці улюбленця довше, ніж на 2 години.

Вологий корм краще, ніж сухий?

Й у вологого, й у сухого корму є свої переваги. Тому не можна сказати, що один тип годування кращий, а інший гірший. Однак вологий корм більше приваблює вихованців та містить більшу кількість вологи. У вологому кормі міститься приблизно 70% вологи, у сухому – зазвичай не більше 10%. Таким чином, вологий корм Фелікс для кішки допомагає тварині споживати достатню кількість рідини та знижує ризик розвитку сечокам’яної хвороби.

Чи можна давати вологий та сухий корм одночасно?

Вологі та сухі корми можна поєднувати в одному раціоні, й це буде дуже корисно для підтримки здоров’я активного вихованця. Поєднання двох видів корму нормалізує водний баланс в організмі, перешкоджає сечокам’яній хворобі та утворенню зубного каменю, а також задовольняє потребу улюбленця в різноманітному харчуванні.

Але з натуральним харчуванням промислові корми поєднувати не рекомендується. Це обумовлено тим, що до складу збалансованого готового корму вже входять усі необхідні корисні речовини для вихованця. При чергуванні вологого та сухого кормів, дотримується рекомендована денна норма з урахуванням тих чи інших порцій. Але визначити баланс компонентів у натуральних продуктах самостійно дуже складно. До того ж далеко не все з холодильника підходить котам.

Новости Украины