9-річна вінничанка зібрала для ЗСУ понад 100 тисяч гривень, граючи на піаніно

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Грі на піаніно дівчинка вчиться у місцевій музичній школі. Її відвідує чотири роки. Уже самостійно виконує понад 20 музичних творів. На вивчення однієї композицію йде щонайменше два тижні.

"Мені подобаються сонати та тарантели. Вчителька мені писала ноти та ключі, щоб я їх вчила. Та всякі знаки. Спочатку вона мені їх грає, потім я на другий день починаю його вчити й потім, коли я його вивчила, то вчителька мене подає на різні конкурси", — розповіла дівчинка.

Фото: Суспільне Вінниця

Поруч з нагородами та кубками за здобуті перші місця на музичних конкурсах і Нагрудний знак "Волонтер України". Його Марійці вручив міський голова Володимир Саволюк за те, що зібрала для армії понад сто тисяч гривень.

Фото: Суспільне Вінниця

Зазвичай на піаніно грає для барчан на ринку, де працює мама. Волонтерити почала, аби допомогти батькові. Їхній бригаді був потрібний автомобіль. На нього і збирала, граючи на вулиці щовихідних.

"Коли я мала виходити грати, то батьку треба була автівка. Я виходжу о 8 ранку на вихідні та там граю до 13:00", — пояснила Марія.

Батько Марійки Юрій Власенко на війну пішов добровольцем. Країну захищав з перших днів повномасштабного вторгнення. 9 місяців тому чоловік загинув під час виконання бойового завдання.

"Вона родилася із дуже гарними пальцями, а потім як виявилося, що у неї абсолютний слух. Юра пишався нею. Я досі пам'ятаю його емоції. Я йому відео завжди скидала, а він хлопцям показував", — розповіла мама Ольга Власенко.

Фото: Суспільне Вінниця

Нині єдине бажання Марійки, аби діти не втрачали батьків через війну. Задля цього знову вийде на ринок із концертом. Фортепіанну музику гратиме перед Різдвом. Це буде останній виступ у цьому році.

Новости Украины