Автоконцерн Stellantis зупинив свій завод у Росії

Автоконцерн Stellantis зупинив свій завод у Росії

Фото: pcmarus.ru Завод у Калузі зупинено через санкції

Виробнича діяльність зупинена через швидке щоденне збільшення кількості перехресних санкцій та труднощі з логістикою.

Автомобільний концерн Stellantis повністю зупинив роботу єдиного в Росії заводу. Про це йдеться у заяві концерну, опублікованій у вівторок, 19 квітня

«Зважаючи на швидке щоденне збільшення кількості перехресних санкцій та труднощі з логістикою, Stellantis призупинила свою виробничу діяльність у Калузі, щоб забезпечити повне дотримання всіх перехресних санкцій та захистити своїх співробітників. Stellantis засуджує насильство та підтримує всі дії, здатні відновити мир», — йдеться у заяві.

Автоконцерн Stellantis володіє брендами Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks та іншими (всього 18 брендів). У Росії володіє заводом ПСМА Рус у Калузі.

Раніше російський автоконцерн АвтоВАЗ припинив виробництво у зв’язку з корпоративною відпусткою. Усіх співробітників відправили у «відпустку» через брак електронних компонентів.

У березні в Росії практично зупинилися продажі автомобілів американських, європейських та японських марок через відсутність нових поставок, а ціни в автосалонах зросли в рази.

Джерело

Новости Украины