Байден: США ніколи не визнають результати «референдумів» і анексію українських територій

У США відреагували на псевдореферендуми про приєднання до РФ, які окупанти почали проводити на тимчасово захоплених територіях України. Президент Джо Байден заявив, що Штати не визнають результатів цих фейкових «голосувань», які спрямовані на анексію чотирьох регіонів нашої держави: Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запоріжжя.

Відео дня

Про це повідомляє Reuters. Американський лідер наголосив, що США «ніколи не визнають українські території нічим іншим, окрім як частиною України».

Байден підкреслив, що Вашингтон продовжить працювати разом із союзниками та партнерами над тим, щоб завдати країні-агресору Росії додаткових швидких і серйозних економічних втрат.

Нагадаємо: про старт фейкових «волевиявлень» щодо «приєднання» до Російської Федерації вранці 23 вересня оголосили представники окупаційних «влад», зокрема, ватажки «ДНР» Денис Пушилін та «ЛНР» Леонід Пасічник. «Референдуми» триватимуть із 23 по 27 вересня, «голосування» проходитиме і на території РФ.

У Кремлі вже заявили, що при позитивному рішенні відбудуться відповідні дії парламенту і президента Росії. Влада країни-агресора має намір провести все оперативно.

Радник голови ОП Михайло Подоляк у свою чергу заявив, що там не відбувається жодної юридичної дії під назвою «референдум». Все, що там проводять росіяни, – лише пропагандистське шоу.

Незабаром у мережі показали, як на Запоріжжі та Херсонщині окупанти під страхом розправи змушували українців голосувати на «референдумах».

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Раніше про те, що Туреччина ніколи не визнає «референдуми», які Росія проведе на захоплених територіях України, заявив президент країни Реджеп Ердоган.

– А президент Франції Еммануель Макрон засудив «цинізм» Росії та її фіктивні референдуми на «розбомблених і нині окупованих територіях» України. Він упевнений, що держава-терорист не може нав’язати своєї волі військовими засобами.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины