Баскетболіст збірної України Пустовий феєрить за «Барселону» – українець найкращий у матчі

Пустовий один з найкращих у «Барселоні»
/ БК «Барселона»

Боси іспанської «Барселони» недаремно залишили у своєму складі центрового збірної України Артема Пустового. Українець набрав чудову форму та допоміг команді здобути четверту перемогу у п’яти поєдинках.

20 жовтня «Барселона» Пустового на власному майданчику приймала «Гіпускоа». Український центровий показав класну результативність та допоміг команді здобути чергову перемогу у новому сезоні, пише 24 канал.

Варто прочитати: Баскетболістка збірної України продовжує розривати у Швейцарії – вона знову серед найкращих

Яскрава гра українця

У перенесеному матчі 4-го туру чемпіонату Іспанії каталонський клуб здобув впевнену перемогу 87:60.

За 16:20 на майданчику український баскетболіст набрав 15 очок. Артем Пустовий разом з Брандоном Девісом показали найвищу результативність в матчі у складі переможців.

Команда Пустового упродовж всього часу матчу володіла ігровою перевагою та довела, що недаремно саме її вважали фаворитом зустрічі.

 

Після першої половини різниця в рахунку сягала 13-ти очок і продовжила збільшуватися після великої перерви.

Перемога стала для Барселони четвертою в п’яти поєдинках у новому сезоні.

Раніше повідомлялось, що Пустовий не входить у плани наставника «Барселони» та швидше за все повинен покинути клуб. Але все в один момент змінилось. Команду очолив новий тренер Шарунас Ясікявічюс, який захотів залишити українського центрового у складі команди. Схоже, інтуїція нового коуча не підвела щодо Пустового.

Закордонна кар’єра Артема Пустового

  • У 2015 році Пустовий залишив Суперлігу України та підписав контракт з іспанським клубом «Обрадойро», у складі якого розпочав виступи у Лізі Ендеса.
  • У сезоні 2015/16 український центровий зіграв 28 матчів, де в середньому проводив на майданчику 13,5 хвилин, а його статистика складала 3.9 очок та 2.6 підбирань у середньому за гру.
  • У сезоні 2016/17 Артем Пустовий провів 31 гру за «біло-блакитних». У середньому за гру він закидав 9.5 очок та робив 3.4 підбирання за 19 хвилин на майданчику.
  • Влітку 2018 року Пустовий перейшов до «Барселони». Контракт розрахований на 3 роки.

Источник

Новости Украины