Батько та прийомний син разом захищають Україну: історія багатодітної сім’ї з Вінниччини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Батько та син з родини Аширових із Жмеринки захищають країну від російських окупантів. Фото: Суспільне

Батько та син з родини Аширових із Жмеринки захищають країну від російських окупантів. Загалом у їх будинку сімейного типу 9 прийомних дітей. Про це Суспільному розповіла Алла Аширова.

"Спочатку я хвилювалася, чи впораюсь"

Фото: Суспільне Вінниця

На повернення батька та старшого брата у родині Аширових чекають 9 молодших братів та сестер, – каже мама Алла. Їхня родина – це будинок сімейного типу. Мешкають у Жмеринці. Все розпочалося 2000-го року з усиновлення Сашка.

"Усиновлення прийшло від того, що не було власних дітей. Але після хлопчика, як і будь-якій мамі хотілося дівчинку. Я довго шукала, але так сталося, що мені сказали, що є дітки і їх 7. Спочатку я боялася, я не розуміла чи я впораюся", – каже Алла Аширова.

7 рідних братів та сестер родина взяла на виховання 2013-го року. Тоді ж і створили Будинок сімейного типу – розповідає Алла Аширова.

Фото: Суспільне Вінниця

15-річний Сашко – нині за старшого у родині. Пригадує, спільну мову з батьками знайшов одразу. Зараз, каже, тата не вистачає. Бо все, що вміє по господарству – навчив саме він.

"Я любив усе збивати, крутити – тато це побачив і почав мені говорити, щоб я з ним почав ходити все робити. Ми майстрували все", – розповідає Олександр.

"Чекаємо захисників з Перемогою"

Як тільки рідні повернуться додому з війни – влаштують сімейний відпочинок, – каже Алла Аширова. Вдома з дітьми залишилися сама, бо чоловік пішов на фронт, аби пригледіти за старшим Михайлом.

"Спочатку на війну син пішов. Він казав, мені треба хоча б навчання закінчити до початку війни. А я йому кажу, яка війна, сиди вдома. Він закінчив її тільки 24 лютого", – розповідає Михайло.

Батько Сергій разом із сином разом воюють в одному підрозділі.

Фото: Суспільне Вінниця

"Він вже такий воїн, перший бій свій прийняв вже. Відбивав штурм російських десантників. Був в бойовій-тактиній групі в Десні. Так шо він вже пороху понюхав. Звісно, хочемо додому, але поки що не маємо такої можливості, треба працювати", – розповідає Сергій.

Вдома ж захисників очікують із Перемогою і , аби її наблизити – всієї великою родиною волонтерять. Зокрема, плетуть сітки для оборонців України та роблять консервацію.

Загалом на обліку у області 2274 дитини-сироти та тих, які позбавлені батьківського піклування, – розповідає начальниця служби, Тетяна Дорош. 75% з них – це соціальні сироти.

Новости Украины