БЕБ запропонувало ввести санкції проти 23 компаній, пов’язаних з Росією та Білоруссю


БЕБ запропонувало ввести санкції проти 23 компаній, пов'язаних з Росією та Білоруссю

Фото: пресслужба БЕБ

Бюро економічної безпеки (БЕБ) визначило й погодило з відповідними державними органами 23 юридичні особи, пов’язані з Росією та Білоруссю, які рекомендує включити до санкційного списку. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Вартість активів компаній зі списку БЕБ становить понад 1 млрд грн, зокрема понад 90 млн грн готівки на банківських рахунках і 160 автомобілів на суму 220 млн грн.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

До списку потрапили компанії-імпортери автомобільної продукції, скла, фармацевтичної продукції, гуртовий постачальник палива, дорожньо-будівельна компанія, виробник побутової хімії.

Аналітики БЕБ встановили, що ці компанії перебувають під контролем РФ і РБ, і їхня діяльність забезпечує фінансування держав-агресорів через сплату податків до бюджетів Росії й Білорусі. Це створює реальні й потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності України.

Після погодження переліку юридичних осіб Міжвідомчою робочою групою список буде передано Кабміну для направлення до РНБО для застосування санкцій.

БЕБ рекомендує позбавити юросіб зі списку права користуватися і розпоряджатися активами, що їм належать. Також, для них буде заблоковано можливість виведення капіталу з України та зупинено виконання їхніх економічних і фінансових зобов’язань перед РФ і РБ.

Це лише перший перелік таких компаній, процес поповнення списку компаній для запровадження санкцій продовжується, стверджують у ВЕБ.

Ще два списки із 25 та 54 суб’єктами господарської діяльності, проти яких БЕБ рекомендує запровадити санкції, узгоджуються з відповідними органами.

  • 19 вересня у Львові заарештували майно мережі готелів, що належить росіянину.
  • 21 вересня у Черкасах заарештували три компанії російського бізнесмена.
  • 21 вересня до АРМА передали активи компанії російського мільярдера майже на 300 млн грн.

Підписуйтесь на розсилки LIGA.net – лише головне у вашій пошті

Джерело

Новости Украины