Сенат США підтримав тимчасове фінансування України на майже $12 млрд


Сенат США підтримав тимчасове фінансування України на майже $12 млрд

Сенат США (Фото — ЕРА)

Сенат США ухвалив законопроєкт про тимчасове фінансування, який передбачає надання Україні понад $12 млрд, повідомляє Washington Post.

Законопроєкт дозволить фінансувати уряд США до 16 грудня, що дасть учасникам переговорів більше часу, щоб вирішити свої розбіжності й домовитися про державні витрати на 2023 фінансовий рік. Документ дозволить запобігти так званому шатдауну — вимушеному призупиненню роботи держустанов, яке може початися в суботу.

Крім того, законопроєкт містить пакет допомоги Україні в її боротьбі з російськими військами. Серед коштів – $3 млрд на надання військової допомоги, включно з навчанням, обладнанням, озброєнням та логістичною підтримкою; $1,5 млрд на поповнення запасів американського обладнання, наданого Україні або іноземним країнам, які надали підтримку; і $2,8 млрд на продовження військової, розвідувальної та іншої оборонної підтримки.

На початку вересня стало відомо, що президент США Джо Байден звернувся до Конгресу із запитом про надання додаткових $11,7 млрд для фінансування допомоги Україні.

  • У травні Байден підписав закон про пакет допомоги для України на суму $40 млрд. За даними Білого дому, станом на початок вересня три чверті цієї допомоги Штатів уже було освоєно.

Джерело

Новости Украины