Бібліотека Кам’янського поповнилася новими книгами

У бібліотеці на Шевченка з’явилися нові книжки: тут і унікальні видання про історію нашого краю та Кобзар із позолоченими сторінками, і навіть книжку про інноваційний розвиток Дніпропетровської області, написану колишнім радником колишнього губернатора.

Як розповіла заступник директора бібліотечної системи Тетяна Герасюта, краєзнавчий фонд центральної бібліотеки отримав до своєї колекції 6 нових книг. Їх передала директорка нашого музею Наталія Буланова. Музей історії у свою чергу їх одержав від колишнього музею ДМК.

Так, до нової колекції додалися «Пам’ятки історії та архітектури Кам’янського району», «Кобзар у степах Казахстану», книга Миколи Чабана «І в Україні твоє обличчя», підручник Тетяни Гарькової «Петриківський декоративний розпис», «Скарби історичного музею імені Яворницького» та книга Юрія Голика «Нескінченність не для слабаків».

«Пам’ятки історії та архітектури Кам’янського району» — колективна робота авторів із Дніпропетровської області. У цій книзі зібрано всі пам’ятки архітектури Кам’янського району: пам’ятники, покинуті будинки з унікальною історією та багато іншого.

«Кобзар біля степів Казахстану» — подарункове видання, видане у 2017 році у Казахстані. Унікальність цієї книги полягає в тому, що її сторінки по краях позолочені.

Книга Чабана «І в Україні твоє обличчя» зібрала 600 дат, тобто 600 подій з історії Петриківки. Ці дати швидше для ознайомлення, ніж для повного розуміння історії краю. Автор вибрав просто хронологічний формат. Зате книга цікава своїм оформленням та стилем написання.

Підручник «Петриківський декоративний розпис» розповість, де використовується цей унікальний розпис, які кольори, що позначають, а також навчить цій цікавій техніці.

Цікаве видання колишнього радника колишнього губернатора області Резниченка Юрія Голіка «Безкінечність не для слабаків». Видання добре проілюстроване та розповідає з позитивної точки зору, як потрібно розвивати регіон, і який інноваційний підхід використати. Але, як бачимо, губернатор змінився, а отже і підхід до розвитку області, швидше за все, буде іншим.

Джерело

Новости Украины