Бігає кожного дня і за будь-якої погоди: як чернігівець за 90 днів зібрав понад 100 тисяч гривень на ЗСУ

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Чернігівець Стас Москальчук бігає кожного дня і за будь-якої погоди, аби зібрати гроші на машину для 1-ої танкової бригади. За 90 днів бігу, він зібрав 101 тисячу гривень. Каже, не припинить, поки не назбирає потрібну суму, яка складає 225 тисяч гривень. Таким чином, хоче підтримати наших захисників та захисниць, які зараз воюють на фронті.

Пікап, на який збирає гроші Станіслав Москальчук. ФОТО: Станіслав Москальчук

Чернігівець і волонтер Станіслав Москальчук розпочинає свій день із розминка і забігу на два чи п'ять кілометрів містом. Все, щоб зібрати гроші на ЗСУ.

"Перша танкова бригада потребує постійно автомобілів. До мене надішов запит, що потрібно авто, пікап. І тому я вирішив, користуючись тим, що я вмію, а я вмію бігати. Бігаю дуже давно. Вирішив тим самим зацікавити людей, щоб вони скидували гроші на донати і почав бігати кожного дня і пообіцяв людям, що буду бігати доти, доки не назбираю на пікап".

Станіслав Москальчук. ФОТО: Суспільне Чернігів

Станіслав розповідає, щодня люди скидають від однієї гривні до тисячі.

"Донати, які скидують люди, і пишуть у коментарях — «Ми тебе підтримуємо!», «За Україну!», «На ЗСУ», це дуже круто і це реально допомагає. А якщо брати кількість донатів, то вона трішки зменшується, я розумію, що, можливо, всі втомились донатити, але це треба робити, бо війна в країні є, і від цього нікуди не дінешся, а хлопці і дівчата, котрі стоять за нас з вами, ну вони потребують цього", — говорить Станіслав Москальчук.

Станіслав робить розминку. ФОТО: Суспільне Чернігів

Відео зі своїх пробіжок чоловік викладає в соціальні мережі. Там і звітує про зібрані гроші. Разом з ним почали бігати й інші люди, каже Станіслав.

Більше дивіться у сюжеті:

Новости Украины