Зіграли виставу «Гріх»: у Чернігівському драмтеатрі, який зазнав ракетного удару 19 серпня, відкрили театральний сезон

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

У Чернігівському облмуздрамтеатрі 6 жовтня відкрили 98 театральний сезон. Актори зіграли виставу "Гріх" за однойменним твором Володимира Винниченка. Усе проходило на великій сцені у залі, пошкодженій внаслідок російського ракетного удару 19 серпня. Тоді ракета вибухнула над театром, зруйнувавши дах, фоє і майже всі вікна.

Вистава «Гріх». ФОТО: Суспільне Чернігів

У п’єсі автор розповідає про Київ останніх років російського царату. Головні герої – це молоді революціонери, які збираються організувати підпільну друкарню. Але їх затримують жандарми на чолі з підполковником Сталінським, якого навіть колеги називають Каїном.

Вистава «Гріх». ФОТО: Суспільне Чернігів

Усю виставу глядачі сиділи за кілька кроків від акторів. Глядацьку залу визнали аварійною, тому місця перенесли прямо на сцену, аби була змога працювати.

Глядачі дивляться виставу «Гріх». ФОТО: Суспільне Чернігів

Виконавиця головної ролі Марії, артистка драми Наталія Рибенок каже: це найближча відстань, яка будь-коли була між ними.

"Нам не можна бачити очі, ми не можемо, але люди настільки близько, що тобі просто немає куди глянути, як от в очі. Так само і вони. Настільки близько, що трошечки пробирає. Це додає якусь емоцію, яка тебе збуджує більше", — розповідає артистка драми Наталія Рибенок.

Наталія говорить: вистава морально складна, до того ж через ракетний удар доводиться працювати у незвичних умовах.

Наталія Рибенок та Олександр Манастирський. ФОТО: Суспільне Чернігів"Показати, що ми живі, ми працюємо, ми будемо фігачити за будь-яких обставин. Ще більше, ніж до того. У які б складнощі нас не вганяло життя", — говорить артист драми Олександр Манастирський.

Режисер-постановник вистави, художній керівник театру Андрій Бакіров каже: у новому театральному сезоні вистави гратимуть на цій та на Білій сцені. І там, і там зможуть розміститися десь по сотні глядачів, тоді як раніше велика зала вміщувала понад 800 людей.

Андрій Бакіров. ФОТО: Суспільне Чернігів"Побачимо, як воно буде. Далі буде дуже цікаво, як великі вистави і українська класика, і остання прем’єра «Сліпий», велика вистава на великій сцені, яка у нас відбулася в тому сезоні. Життя продовжується, треба розуміти обставини, в яких ми існуємо, і йти вперед", — художній керівник театру Андрій Бакіров.

Більше дивіться у сюжеті:

Новости Украины