Більше 100 родин загиблих футбольних фанатів підтримали збірну України у матчі проти Ісландії

Більше 100 родин загиблих футбольних фанатів підтримали збірну України у матчі проти Ісландії

Фото — Трибуна Героїв

26 березня збірна України у Вроцлаві у вирішальному матчі плей-офф кваліфікації Євро-2024 обіграла команду Ісландії та вийшла до фінальної  частини турніру. На трибунах Тарчинський Арена синьо-жовтих підтримували і сімʼї загиблих футбольних фанатів. Поїздка на вирішальний матч відбору стала можливою завдяки співпраці УАФ та фонду Трибуна Героїв.

100 родин полеглих Героїв продовжили справу своїх рідних – підтримали національну команду у надважливому для українців матчі. Окремою подією стало і те, що серед дітей, які виводили на поле гравців збірної України, були діти з родин загиблих представників фанатських рухів.

Більше 100 родин загиблих футбольних фанатів підтримали збірну України у матчі проти Ісландії

«Фонд «Трибуна Героїв» зробив надважливу справу – об’єднав сім’ї полеглих футбольних фанатів з усієї України в одну велику родину. Артем з дитинства жив футболом, а вже з 15-річного віку долучився до фанатського руху. Цікавезне життя ультрасів можуть зрозуміти лише такі ж сміливі, вмотивовані та цілеспрямовані люди, – розповіла мама полеглого Героя Артема Медведєва, вболівальника ФК Ворскла Світлана Медведєва. – Мені пощастило бути причетною до перемоги збірної України. Такі поїздки мають величезну психологічну підтримку і допомагають нам продовжити справу наших рідних, бо важливою складовою їх життя був Футбол та сам фанатський рух.

«Фанатське серце не згасає. Вічна шана Героям». Банер з таким надписом на трибунах Тарчинський Арена супроводжував національну команду протягом всього матчу. Також гру супроводжувало і гасло “Free Azovstal Defenders” – про що неодноразово нагадували і гравці збірної, і коментатори матчу, і банер на трибунах.

«Такі події важливі не тільки з точки зору спорту, але і з погляду донесення до футбольної аудиторії важливих меседжів про те, що ми маємо памʼятати про полеглих фанатів, маємо памʼятати і тих, хто зараз в полоні.  Ці події також важливі і для родин полеглих фанатів, які завдяки подібним поїздкам можуть продовжувати справу своїх рідних та отримувати позитивні емоції. Це обʼєднує, допомагає впоратись з горем. Ми всіма силами робимо так, щоб сімʼї не залишались сам на сам зі своєю бідою, – коментує поїздку співзасновник фонду Трибуна Героїв Тихон Амосов. – Футбольна родина несе великі втрати протягом війни – багато представників фанатських рухів, футболістів пішли на фронт, деякі з них повернулись “на щиті”. І наша мета – зберегти памʼять про них та вшанувати їхні подвиги”.

Більше 100 родин загиблих футбольних фанатів підтримали збірну України у матчі проти Ісландії

Відмітимо, що поїздка у Вроцлав – вже третій виїзд родин загиблих фанатів на матчі збірної. До того, представники сімей загиблих Героїв підтримували національну команду у Празі та Трнаві.

Читайте також: Кривбас – Колос – матч пам’яті від клубу та Трибуни Героїв на честь загиблих фанатів криворіжан

Благодійний фонд Трибуна Героїв створений українськими фанатами. Його головне завдання – це системна підтримка родин загиблих на війні футбольних фанатів з усієї України та всіх причетних до навколофутбольного суспільства, як фінансово, так психологічно та юридично. Підтримати родини загиблих ультрас усіх українських клубів можна за посиланням.

Джерело

Новости Украины