Блогер поділився лайфхаком, як зробити простий обігрівач зі свічки

Блогер поделился лайфхаком, как сделать простой обогреватель из свечи

Через ракетний терор Росії проти України без тепла і світла змушені жити мільйони українців. У багатьох немає можливості купити генератори, зарядні станції чи інші альтернативні джерела електроенергії. Саме тому люди шукають доступні способи облаштувати освітлення та нагріти холодну квартиру. Так, на українському каналі пізнавальних відео SlivkiShow з'явився лайфхак, як зробити свічку-обігрівач.

Що знадобиться: скляна банка з металевою кришкою, що закручується, соняшникова олія, товстий гніт або шнурок з натуральних ниток (наприклад, від толстовки), металева консервна банка, стійка та щільна дощечка, металевий куточок або вигнутий шматок металу, який можна прикрутити до дощечки.

Інструкція:

1. Скляну банку об'ємом приблизно 200 мл наповнюємо олією. Кришку від неї пробиваємо за допомогою викрутки і пропускаємо через отвір гніт із натуральних ниток (можна зробити його самостійно або вийняти шнурок від толстовки).

2. Беремо шматочок дошки розміром трохи більше за банку. Металевий куточок або інший шматок металу прикручуємо до дошки за допомогою саморізів. На іншому кінці куточка закріплюємо консервну банку середніх розмірів шийкою вниз (виходить своєрідний "абажур").

3. Беремо шматочок фольги і закладаємо (ізолюємо) дно банки, щоб більша частина тепла від свічки осідала саме на стінках.

4. При горінні свічки тонкий струмінь теплого повітря підніматиметься вгору. Банка вловлюватиме його і прийматиме тепло на свої стінки. Від стінок банки тепло розходиться в сторони у вигляді теплових інфрачервоних променів.

Автор відео попередив, що обігріти кімнату повністю за допомогою такої свічки не вийде – може знадобитися кілька саморобних обігрівачів у різних кутках. Також важливо не використовувати пальники з відкритим полум'ям без нагляду або під час сну. Краще заздалегідь прогріти кімнату і не забувати про те, що під час горіння при нестачі кисню в приміщенні утворюється чадний газ.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/understand/2022-11-28/bloger-podelilsya-layfhakom-kak-sdelat-prostoy-obogrevatel-iz-svechi/49197

 

 

Джерело

Новости Украины