«Будьте достойними характеру Карла Великого!» Зеленський потужно виступив у Аахені. Відео

Глава держави Володимир Зеленський після отримання премії Карла Великого у місті Аахен звернувся до дружнього народу Німеччини. Він закликав їх цінувати свободу, яка в них у достатку, і за яку українці щодня віддають свої життя.

Відео дня

З такими словами президент виступив перед зборами, трансляцію з яких вела пресслужба його Офісу. Саме від згуртованості всього цивілізованого світу сьогодні залежить, чи ця кровопролитна війна буде з Росією останньою в Європі, чи попереду людство чекає безліч випробувань.

«Для мене честь сьогодні здобувати Міжнародну премію імені Карла Великого для українського народу. Тож моє головне звернення до вас сьогодні – будьте гідні характеру Карла Великого! Перемагайте! Засновуйте мир, він буде плодом нашої спільної перемоги. Ми з вами залишимо його нашим дітям і онукам як головну спадщину Європи», – закликав український гарант.

Зеленський додав, що здобуття цієї престижної премії стало наочним для всіх, хто ще сумнівався у підтримці України всім цивілізованим світом Світ, який знає, як чудово жити вільними, незалежними та самодостатніми.

«Вийдіть на вулицю, подивіться навколо себе, відчуйте те головне, чого ми прагнемо, те, що дають нам усім мир та повагу в Європі. Відчуйте свободу, яка тут просто є. А ми заради неї воюємо», – резюмував глава держави.

Нагадаємо, що премія Карла Великого присуджується особам за внесок до об’єднання Європи. Заснована в 1950 році та вручалася в різні роки Уїнстону Черчиллю, Біллу Клінтону та лідерам білоруської опозиції на чолі зі Світланою Тихановською.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що канцлер ФРН Олаф Шольц підтвердив виділення нового пакету військової допомоги на 2,7 млрд євро, до якого увійдуть, зокрема, додаткові бойові танки Leopard-1, БМП Marder та системи ППО Iris-T. Він також запевнив у непорушності підтримки України з боку Німеччини не лише у військовій, а й у гуманітарній, політичній та фінансовій сферах.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины