Франція передасть Україні десятки одиниць бронетехніки: з’явилися деталі переговорів Зеленського та Макрона

Президент Франції Еммануель Макрон після переговорів із главою української держави Володимиром Зеленським у Парижі заявив, що країна готує нові постачання техніки для ЗСУ. Найближчим часом Франція оснастить кілька батальйонів української армії десятками одиниць бронетехніки, у тому числі легкими колісними танками AMX-10RC.

Відео дня

Заяву Макрона процитувало видання BFMTV. Він сказав, що нині готуються нові поставки, «щоб на постійній основі враховувати потреби України».

За його словами, також Париж навчить українських військових користуватися цією технікою.

«Військова підтримка, яку Франція надає з початку війни для того, щоб Україна могла захистити себе, триває, і нові поставки готуються з урахуванням найнагальніших потреб України в усі часи», – сказав він.

Також, як зазначається, Макрон та Зеленський говорили про необхідність посилення санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Президент Франції також зазначив, що країна хоче допомогти «Україні продовжити свій шлях до євроатлантичної сім’ї».

Про результати переговорів також повідомили в Офісі президента України. Як зазначається, у пріоритеті було обговорення  потреб нашої країни для зміцнення своєї обороноздатності, захисту українського неба.

Як зазначається, Зеленський запросив Макрона приєнатися до формування «коаліції винищувачів», на яке вже тривалий час очікує Україна.

Окремо політики говорили про українську формулу миру та про підтримку Францією європейської та євроатлантичної інтеграції України. Зеленський  наголосив, що Україна очікує на конкретні політичні рішення Вільнюського саміту НАТО у відповідь на заявку на членство в Альянсі.

«Ми очікуємо від Альянсу конкретних рішень щодо чіткого алгоритму руху України до членства в НАТО та щодо гарантування безпеки нашої країни на період до набуття членства», – зазначив президент.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Зеленський заявив, що не існує жодної реальної причини, чому Україна досі не стала членом НАТО. Він сказав, що українські воїни, які мужньо та героїчно борються на полі бою з російськими окупантами, захищаючи спільні інтереси Європи, мають бути в одному ряду з військовими Альянсу.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины