Боєприпаси для України і перспективи членства в ЄС: Зеленський і Урсула фон дер Ляєн провели переговори в Києві

Президент України Володимир Зеленський та президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провели у Києві перемовини. Головною темою розмови стала військова допомога нашій армії у боротьбі проти російського агресора – Євросоюз готовий надати Україні 1 млн снарядів для артилерії.

Відео дня

Також лідери порушили тему відкриття перемовин щодо членства України в ЄС. Про це під час спільного брифінгу з главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві заявив президент України Володимир Зеленський, повідомив кореспондент OBOZREVATEL.

Військова допомога для України

«Україна щодня демонструє ефективність нашого захисту проти російської агресії. Кожна збита ракета терористів, кожен успіх наших воїнів у відбитті російських штурмів – це докази того, що ми можемо перемогти цього агресора«, – наголосив лідер держави.

Він наголосив на важливості пропорційності можливостей України тим можливостям, які має РФ.

«Подякував Урсулі за готовність Євросоюзу надати Україні вкрай необхідні боєприпаси, один мільйон снарядів для артилерії», – додав Зеленський.

Він також повідомив, що під час перемовин із президенткою Єврокомісії, окрім іншого, обговорювалося питання швидкості закупівлі та постачання цих боєприпасів, адже на полі бою вони потрібні якнайшвидше.

Про членство України в ЄС

Зеленський переконаний, що настав час прибрати штучну політичну невизначеність у відносинах між Україною та Євросоюзом.

«Настав час для позитивного рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Євросоюзі«, – сказав він, додавши, що розраховує на те, що в червні буде представлено позитивну проміжну оцінку Єврокомісії щодо прогресу України на шляху євроінтеграції.

За словами президента, цінністю України є безпека, а добробут українців – це мир на континенті.

«Усе це може реалізуватися для Європи на 100% лише разом з Україною», – констатував Зеленський.

За результатами перемовин з президенткою Єврокомісії український лідер висловив їй вдячність за незмінне прагнення знайти сильні рішення, необхідні Європі, а також усім партнерам, які діють для захисту нашої Європи та свободи саме так сильно, як це потрібно, – саме пропорційно загрозі. 

«Ми маємо разом діяти пропорційно загрозі, не слабше, щоб перемогти й це зло агресії. Щоб нові покоління європейців могли так само відзначати День Європи в мирі, а не просто згадувати, що колись було таке свято, що колись на континенті був мир», – наголосив Зеленський. 

Нагадаємо: Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом в Україну 9 травня, у День Європи. Вона назвала Київ найкращим місцем для святкування такої дати, оскільки тут європейські цінності «захищаються щодня».

«Відтепер 9 травня буде Днем Європи – у Європейському Союзі, а також в Україні. Сьогодні ми зустрічаємось у Києві в цей особливий день, тому що Київ – це ідеальне місце, щоб святкувати День Європи. Щодня хоробрий народ України захищає саме ті цінності, які є основою Європейського Союзу», – написав у своєму Telegram лідер держави.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Велика Британія, ймовірно, має намір передати Україні крилаті ракети великої дальності Storm Shadow. До аналогічного рішення Лондон «підштовхує» адміністрацію президента США Джо Байдена;

– зі свого боку Нідерланди активно обговорюють із США, Данією та Британією передачу Україні винищувачів F-16. Там наголосили, що потрібно допомогти нашій країні у боротьбі з агресором.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины