«Маємо повернути всіх наших людей з російської неволі»: Зеленський відзначив команду, яка займається обміном військовополонених. Відео

У знаменний день, 6 травня, коли з російського полону повернулися ще 45 захисників Маріуполя, глава держави Володимир Зеленський наголосив на роботі команди, яка займалася їх звільненням. Він похвалив їх за ефективну, складну дипломатичну роботу і запевнив, що всі, хто, як і раніше, залишається в казематах противника, обов’язково буде вдома.

Відео дня

Про це український гарант заявив у ході свого традиційного звернення до нації, яке транслював його Офіс. Для самого Зеленського це найважливіше державне завдання, тому що для України важливим є кожен її громадянин (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

«Сьогодні ж нашій команді вдалося повернути з російського полону ще 45 наших воїнів. 42 захисники України та три захисниці. Вони всі захищали «Азовсталь». Нацгвардійці. 35 рядових та сержантів, десять – офіцери. Ми повинні повернути та повернути всіх наших людей з російської» неволі! Я дякую нашій команді, яка займається обмінами. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Лубинець. Дякую, хлопці!», – звернувся до учасників обміну політик.

Також Зеленський нагадав, що сьогодні Україна вшановує професійне свято солдатів бойової піхоти. Президент подякував їм за мужність та відвагу протистояти ворогові.

«Мав честь привітати сьогодні наших піхотинців, передати державні нагороди бійцям і почесні нагороди нашим бригадам за мужність і відвагу. результативність! Дякую кожному та кожному, хто має честь служити в українській піхоті!», – зазначив він.

Крім того, Зеленський поділився особистими результатами роботи протягом усього дня. Він звернув увагу, що провів переговори з представниками американського штату Юта – найбільш стабільного та економічно розвиненого регіону США.

«Ми обговорили нашу взаємодію і це добрий приклад того, як конкретний штат може допомагати захищати свободу та людей. Гуманітарна підтримка, допомога відновленню, політична взаємодія», — зазначив президент.

Політик також наголосив, що народ Великобританії сьогодні зустрів найважливішу подію у долі свого королівства: Чарльз III був коронований. На цій урочистій церемонії Україну представляла перша леді Олена Зеленська – з очевидних причин до Лондона вона прибула сама без чоловіка.

«Від імені всього українського народу я вітаю Їх Величностей – справжніх друзів України – з цією історичною подією, яка розпочинає нову епоху британської монархії. Бажаю Королю Чарльзу ІІІ довгих років успішного правління, а народу Сполученого Королівства – процвітання та спільних з нами перемог», – уклав Зеленський.

Як повідомляв OBOZREVATEL, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 6 травня мав телефонну розмову з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Генерали обговорили ситуацію на фронті та перспективи нової військової допомоги для української армії.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины