«Це нечесно»: Зеленський дорікнув європейським країнам, які продовжують торгівлю з РФ і Білоруссю. Відео

Президент України Володимир Зеленський дорікнув країнам Європи, які продовжують торгівлю з Росією та Білоруссю. Він констатував: спроби торговельного сепаратизму всередині Європи послаблюють увесь континент.

Про це йшлося у зверненні глави держави до лідерів Європейського Союзу під час засідання Європейської ради, опублікованому у Telegram українського лідера. Український лідер зауважив, що будь-яка втрата України в торгівлі – це втрата ресурсу, який зупиняє РФ, водночас російський доступ на аграрний ринок Європи досі необмежений.

«І коли українське зерно викидають на асфальт чи залізничну колію, у Європу все одно везуть російську продукцію, а також товари із підкореної Путіним Білорусі. Це нечесно. Ще більш нечесно, коли хтось намагається зламати системні торговельні рішення, які працюють не перший рік і працюють в інтересах сили всієї Європи. Спроби торговельного сепаратизму всередині Європи послаблюють увесь континент», – зазначив Зеленський.

Він закликав Європу до не лише воєнної, а й економічної та політичної консолідації. За словами президента, Україна зазнає постійного тиску в питаннях торгівлі на тлі російського терору.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У новому розслідуванні журналіста УП Михайла Ткача йдеться про те, що Польща ще минулого року заборонила ввезення ріпакового шроту з України. Проте поляки й досі завозять його з Білорусі. Також Польща попри всі заборони та санкції купує російську агропродукцію.

– Влада Польщі домовилась з місцевими фермерами про заборону транзиту з України деяких аграрних продуктів. Зокрема, пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшника.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины