У Кривому Розі запровадили екстрені відключення світла: що говорять у ДТЕК

У Кривому Розі, що на Дніпропетровщині, з 24 березня вводяться екстренні відключення електроенергії. Лікарні, насосні та інші об’єкти критичної інфраструктури переходитимуть на генератори.

Про це повідомив керівник Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. Вимушені заходи застосовуються через наслідки обстрілів в регіоні.

«Нагадую, що у нас працює 213 Пунктів незламності, в яких все є. Також, будь ласка, зарядіть гаджети та павербанки», – повідомив Олександр Вілкул.

В ДТЕК також наголосили, шо вимушені заходи застосовуються через наслідки обстрілів в Кривому Розі та районі за розпорядженням НЕК Укренерго.

«Робимо все можливе, щоб якнайшвидше повернути світло в оселі містян. Стежте за оновленнями на нашому Telegram-каналі», – повідомили енергетики.

Нагадаємо, через атаки країни-агресора у Кривому Розі на Дніпропетровщині 15 тисяч жителів залишаються без електропостачання. У ніч на 24 березня російські війська атакували регіон ударними БпЛА. Через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач.

Через перепад напруги у місті відключені декілька котелень. Без тепла залишились шість лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів. А ще три тисячі будинків, де загалом мешкають 76 тисяч людей.

Нагадаємо, під час атаки країни-окупанта 22 березня вісім ракет влучили у запорізьку ДніпроГЕС. Станом на вечір неділі, 24 березня, всі області й міста України заживлені. Найскладніша ситуація наразі у Харкові. Там світло було приблизно у 40% споживачів. У зв’язку з масованими російськими обстрілами міста й руйнуваннями енергетичної інфраструктури в облцентрі та в області запроваджено графіки погодинних відключень електроенергії.

Окрім того, як повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, внаслідок масованих російських обстрілів ДТЕК втратив половину генерації електроенергії. Це найбільша атака на енергетику за весь час повномасштабного вторгнення.

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, українці можуть самостійно підготуватися до можливих відключень світла. Зокрема, громадянам рекомендують мати низку речей, зокрема, повербанки та пальники.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины