Частина російських військових зі звільненого Херсона втекла до Мелітополя

Часть российских военных из освобожденного Херсона сбежала в Мелитополь

Вчора, 11 листопада, сталася історична подія – українські військові звільнили Херсон із російської окупації. Наші воїни метр за метром просуваються населеними пунктами області та знімають російські триколори.

З 9 листопада у мережі почали з'являтися перші докази активних дій контрнаступу наших військових у Херсонській області. А вже 10 листопада інформація про звільнені селища почала з'являтися чи не щогодини. 11 листопада ситуація на Півдні була не менш динамічною.

Сьогодні вранці 12 листопада аналітики ISW заявили, що на правому березі Дніпра й досі залишаються російські військові. Вони переодяглися у цивільне та ховаються від ЗСУ. Окупанти намагаються бігти будь-якими доступними методами. І за інформацією журналіста Костянтина Риженка, частина російських військових із Херсона втекла до Мелітополя. Скільки саме ворожих бійців залишаються на деокупованій території – невідомо.

— У Херсоні поки що немає світла, люди спішно з морозилок переробляють продукти, роблять консерви, — пише Риженко. Обстріл міста вночі не зафіксовано. Майже всю ніч ми фіксували пересування російських колон у напрямку Генічеська, зовсім небагато пішло на Мелітополь. Люди на тому березі навіть надсилають координати розташування позицій росіян і вимагають деокупувати лівобережжя прямо зараз.

Нагадаємо, у Мелітопольському районі помічені колони ворожої техніки із Криму.

Джерело

Новости Украины