Як швидко почистити духовку від пригорілого жиру: лайфхак, який варто знати

Как быстро почистить духовку от пригоревшего жира: лайфхак, который следует знать

Кожна господиня в арсеналі має не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах і без дорогих магазинних засобів. І якщо ви вже знаєте, чим можна без проблем відмити решітки кухонної плити, візьміть собі на замітку, як швидко очистити духовку від жиру, що пригорів. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Якщо у вас немає часу на генеральне прибирання кухні або закінчилася побутова хімія, за допомогою якої ви боретеся із забрудненнями та жиром, можна спробувати простий лайфхак з нашатирним спиртом, щоб почистити духовку.

У каструлі чи чайнику кип'ятимо воду. Потім переливаємо її в глибоку миску та розводимо в ній 1 ст. л. нашатирного спирту.

Ставимо отриманий розчин у духовку, закриваємо дверцята і залишаємо у такому вигляді на всю ніч.

Наступного дня видалити забруднення буде простіше простого – проходимося по поверхні чистою ганчіркою. Жир та нагар сильно розм'якнуть за цей час, і відмити духовку буде легко – нічого терти не доведеться. Переконайтеся в цьому самі.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2022-11-12/kak-byistro-pochistit-duhovku-ot-prigorevshego-jira-layfhak-kotoryiy-sleduet-znat/48962

 

 

Джерело

Новости Украины