Через Мелітополь знову везуть «зуби дракона»

Через Мелитополь снова везут "зубы дракона"

Щоб утримати сухопутний коридор у Крим, російські окупанти готуються обороняти Мелітополь. Саме в нашому місті знаходиться найбільша дорожня розв'язка, що сполучає півострів із Приазов'ям.

Так під Мелітополем окупанти продовжують невтомно рити рови та встановлювати ряди бетонних протитанкових блоків пірамідальної форми, відомих як “зуби дракона”. Нині подібні лінії оборони є майже біля кожного села Мелітопольського району. Більше того, окупанти буквально повторюють шлях німецьких фашистів – відновлюють оборонну лінію Вотан часів Другої Світової. 

Щодня через місто везуть бетонні конструкції, які виготовляються на запущених у терміновому порядку місцевих виробництвах.

Багатотонні вантажівки помітили сьогодні на вулиці Воїнів-інтернаціоналістів. Вони рухалися у бік Запоріжжя, де зараз проходить лінія фронту.

Ось тільки в сучасних війнах подібні споруди не використовуються. Дальнобійна зброя здатна за лічені хвилини перетворити подібні оборонні лінії на порох. На цьому наголосив навіть полководець-невдаха Гіркін, який назвав їх "шапочками з фольги".

Джерело

Новости Украины