Чернігів фантастичний. Письмениця Олена Терещенко випустила збірку новел про місто

У бібліотеці імені М. Коцюбинського триває представлення нових книжок в рамках конкурсу «Книга року-2020». Через карантинні обмеження презентації проходять в режимі відеозапису.

Минулого тижня свою нову книгу «Симаргл на підвіконні» представила співробітниця бібліотеки – чернігівська письменниця Олена Терещенко. Це збірка новел у жанрі міського фентезі.

Дія всіх історій відбувається у Чернігові, але таким місто ви ще не бачили. Тут Віконт де Бражелон ласує морозивом у чернігівському кафе, елегантний водяник розгулює набережною Стрижня, рятуючи від самогубства легковажних панянок, в одному зі старовинних чернігівських будинків мешкає справжня відьма…

Сучасна студентка потрапляє прямісінько на бал до самого повітового предводителя дворянства, русалки блукають міськими вуличками та кружляють у світлі ліхтарів, крилатий пес-Симаргл самотньо сидить на мокрому підвіконні… Все це – герої фантастичних оповідей про Чернігів – місто, в якому оживають легенди.

Одна з новел, які увійшли до книги («Мій коханий віконт»), стала основою для кіносценарія, який було відзначено дипломом на «Коронації слова-2020».

Книга видана бюджетним коштом в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничих сфер Чернігівщини на 2016 – 2020 рр. Томутираж не призначений для продажу й буде розподілений по бібліотеках міста й області.

Источник

Новости Украины