Чернігівщина отримала 5 нових карет швидкої допомоги

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Ключі від п'яти нових карет швидкої допомоги передали 12 жовтня Чернігівському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Для України 24 машини закупили в рамках ініціативи United 24.

Машини класу "С" мають на борту апарат штучної вентиляції легень та усе необхідне для реанімації в дорозі.

Карета швидкої допомоги. ФОТО: Суспільне Чернігів

Фельдшер виїзної бригади Олександр Гнип говорить, що пульсоксиметр, який є в машині, доволі важливий.

"Він дозволяє надавати допомогу тяжко травмованим. Дозволяє транспортувати пацієнтів на дальні відстані завдяки апарату ШВЛ. Це апарат, який виконує функцію дихання за пацієнта. Якщо є якісь проблеми з диханням, неможливість самостійно дихати, апарат ШВЛ використовується для транспортування або для надання допомоги".

Олександр Гнип. ФОТО: Суспільне Чернігів

Також в цій кареті швидкої допомоги є все необхідне для надання першої медичної допомоги.

"Маємо дефібрилятор медіана для реанімації. Також маємо транспортні засоби, які використовуються при ДТП. Це вакуумний матрац, щит, вакуумні шини", – каже Олександр.

Карета швидкої допомоги. ФОТО: Суспільне Чернігів

Автомобілі закупили в рамках ініціативи United 24.

"Глобальна ініціатива United 24, в рамках якої на саміті перших леді та джентльменів за участі та сприяння першої леді пані Олени Зеленської були зібрані кошти на 24 “швидкі”, – каже заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

Жанна Шерстюк. ФОТО: Суспільне Чернігів

Загалом таких машин в області тепер п'ятнадцять. Одна машина залишиться в обласному центрі – інші поїдуть до Ріпкинської, Городнянської, Бобровицької та Ніжинської громад.

Дивіться детальніше у сюжеті:

Новости Украины