Чернігівські школярі виходять з канікул, але залишаються на карантині

Ось і пройшов тиждень весняних канікул у чернігівських школах, які за зрозумілих причин перенесли на перший тиждень карантину. Протягом канікул вчителі мали час підготувати всі матеріали та ресурси, необхідні для дистанційного навчання. А з сьогоднішнього дня, 23 березня, у всіх школах міста стартує навчальний процес.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської міськради.

Вся необхідна інформація для дистанційного навчання є на офіційному сайті міського управління освіти в розділі «Дистанційна освіта», де розміщені гіперпосилання на сайти всіх шкіл міста. Перейшовши на адресу потрібної вам школи можна обрати необхідний вам клас, а далі предмет.

— Усі дистанційні уроки розроблені за тією ж схемою, що і очні. Якість отриманих знань обов’язково контролюватимуть та оцінюватимуть – за допомогою тестів і спеціальних систем оцінювання, що доступні онлайн на платформах різних рівнів складності, — каже директор методичного центру Управління освіти Чернігівської міськради Яніна Тимошенко.

Зазначається, що для виконання завдань учням і ученицям ставитимуть чіткі часові рамки. Додатково педагоги та їх вихованці для роз’яснення тих чи інших тем спілкуватимуться через групи в месенджерах. З учнями та ученицями, які не мають можливості переглянути урок онлайн, вчителі комунікуватимуть особисто – по телефону.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабміну, з 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин, під час якого учням та ученицям відвідувати заклади освіти заборонено.

Источник

Новости Украины