Чернівці куплять 31 генератор для тепловиків у фірми, якій менше двох місяців

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Співробітник Чернівцітеплокомуненерго. Фото: Суспільне Чернівці

Чернівцітеплокомуненерго купить 31 генератор за 9,7 мільйона гривень. Договір уклали з компанією "Спарта 2022", яку створили у жовтні цього року. Її власником є член виконкому Валерій Другановський.

Про це йдеться в тендері, оприлюдненому на сайті Prozorro.

Участь у тендері взяв один учасник. Раніше у жовтні тендер не провели, бо ніхто не подавався на участь в торгах. У департаменті інфраструктури Суспільному повідомили, що договір з компанією уклали, щоб забезпечити котельні генераторами.

"Це не була пряма угода. Спочатку було оголошення, оприлюднене технічне завдання і лише після проходження всього терміну і процедур підписано договір", — повідомили в департаменті.

Компанію "Спарта 2022", яка перемогла у тендері, створили менш як два місяці тому. Це єдиний тендер на сайті Prozorro, у якому фірма брала участь. Власник Валерій Другановський Суспільному сказав, що фірму створили з метою організації доставок генераторів в Україну.

"Ми виступаємо по різних тендерах, але у деяких тендерах є умова про доставку до кінця року. Там, де є пропозиції з нормальними термінами поставки, з тими ми спілкуємось. А в інших навіть нема сенсу подаватись", — каже Другановський.

Згідно з угодою, компанія має доставити 31 генератор потужністю від 1,5 до 65 кіловатів. Вартість генераторів коливається від 77 до 600 тисяч гривень. Сплатити компанії за генератори комунальне підприємство має впродовж року після поставки.

Що відомо

  • Другановський є директором ТОВ "Спарта 2022". За даними opendatabot, раніше він був директором компаній "БК Роднічок", "Буд-Сіті", "Буддеталь" та власником "Буд Сіті-1" й ТОВ "Парк Жовтневий".
  • Раніше в інтерв'ю Суспільному директор теплокомуненерго Ігор Ніколенко повідомляв, що підприємство планує закупити генератори за гроші з міського бюджету. Також генератори є в ДСНС, ще частину Чернівцям надали міста-побратими.

Новости Украины