У громаді на Буковині звернулись до президента з проханням надати звання Героя України військовому Валерію Красняну

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Валерій Краснян. Фото: Роман Грищук

Депутати Глибоцької селищної ради Чернівецької області звернулися до президента з проханням посмертно нагородити званням Героя України військового Валерія Красняна.

Про це повідомили на Facebook-cторінці громади.

Депутати звернулись до президента через обласну військову адміністрацію. У клопотанні вказали, що загиблий військовий заслуговує орден за виняткову хоробрість, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави, вірність військовій присязі.

У 2014 році Валерій Краснян з позивним "Барс" брав участь у боях у містах Щастя, Весела Гора, Металіст, Савур-Могила. Вивозив поранених з-під Іловайська. Він був командиром роти, яка воювала в найгарячіших точках — Піски, Донецький аеропорт, шахта "Бутівка".

На початку повномасштабного вторгнення Краснян повернувся з-за кордону, щоб вступити в ЗСУ. Був учасником боїв за Київ, Харків та Харківщину. Загинув 23 листопада на Харківщині під час виконання бойового завдання.

Що відомо

  • Звання Герой України — це державна нагорода України та найвищий ступінь відзнаки, який надається українцям за здійснення геройського вчинку або видатного трудового досягнення.
  • У травні 2022 року полковник Роман Мамавко з Сокирянщини отримав звання Героя України.

Новости Украины