Четверо військових із Вінниччини загинули у важких боях на Донеччині

У жорстоких боях за Україну загинули троє мужніх воїнів з Вінниччини. Сьогодні, 24 квітня трагічні звістки надійшли в Калинівську та Ямпільську громади. Також у рідну Вінницю на щиті повертається ветеран АТО Віктор Насіковський.

Петро Ковтанюк загинув у Донецькій області. Герою назавжди 39 років.

Четверо військових із Вінниччини загинули у важких боях на Донеччині

«Знову трагічна звістка надійшла у Калинівську громаду: у жорстоких боях за Україну у Донецькій області загинув відважний Герой Петро Ковтанюк.

Народився Петро Ковтанюк 10 листопада 1984 року у Вінниці. Після закінчення загальноосвітньої школи №2 містаКалинівка поступив на навчання в Іллінецький сільськогосподарський технікум, потім – Білоцерківський сільськогосподарський університет.

Петро Ковтанюк любив життя, любив людей, захоплювався спортом та рослинництвом. До війни працював за фахом – ветеринарним лікарем.

В перший же день повномасштабної війни Герой добровольцем пішов до військкомату й зі зброєю у руках став на захист Вітчизни. Він мужньо боронив рідну землю від російських загарбників й поліг смертю Героя.

Війна відібрала у батьків доброго сина, у доньки та сина – люблячого батька, у брата – надійного порадника та помічника, в України – справжнього патріота та Героя», — сумну новину повідомила Калинівська міська рада.

Віктор Насіковський загинув 18 квітня 2023 року у місті Бахмут.

Четверо військових із Вінниччини загинули у важких боях на Донеччині

«У вівторок 25.04.2023 року Вінниця прощатиметься з Героєм підполковником Насіковським Віктором Анатолійовичем. Будучи інвалідом війни, після поранення в АТО, не зміг залишитись осторонь і став на захист нашої держави відразу після повномасштабного вторгнення…

Був зарахований в списки 127 Окремої бригади Територіальної оборони міста Харкова» на посаду начальника групи комунікації штабу ВЧ А 7383

Брав участь у бойових діях зі звільнення Харківщини. Виконував бойові завдання з оборони місті Бахмут. Нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» (За мужність та героїзм проявлені при звільнені Харківської обл.)

18.04.2023 в при виконанні завдань захисту міста-фортеці Бахмут отримав важкі поранення несумісні з життям», — сумну новину повідомила волонтерка Олена Верлан-Кульшенко.

Павло Уманець загинув 23 квітня, 2023 року. Герою назавжди 38 років.

Четверо військових із Вінниччини загинули у важких боях на Донеччині

«Вчора, 23 квітня, загинув військовослужбовець Уманець Павло Леонідович, 1983 року народження з міста Ямпіль. Кадровий військовий, лейтенант, командир взводу протитанкових керованих ракет стрілецького батальйону. Загинув військовий поблизу населеного пункту Невельське Донецької області вірний військовій присязі у бою за нашу Батьківщину, виявившистійкість і мужність у запеклому бою з окупантом», — сумну звістку повідомила Ямпільська міська рада.

Василь Чорній загинув 23 квітня. Герою назавжди 53 роки.

Четверо військових із Вінниччини загинули у важких боях на Донеччині

«На превеликий жаль, у громаді вкотре важка втрата -загинув Чорній Василь Михайлович 1970 року народження з села Качківка. Молодший сержант, стрілець 1 стрілецького батальйону, що мобілізований з вересня 2022 року. Загинув військовий поблизу населеного пункту Невельське Донецької області 23 квітня під час виконання бойового завдання в бою за Україну, до останнього вірний військовій присязі»,- сумну звістку повідомила Ямпільська міська рада.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким захисників.

Вічна пам’ять героям.

Джерело

Новости Украины