Чи можна отримати довгострокові кредити в МФО

Довгостроковими кредитами називають фінансові позики, які надаються на досить тривалий період часу, зазвичай від кількох років. Такі кредити використовуються для реалізації великих проєктів, серед яких придбання нерухомості, автомобіля, розвиток бізнесу, оплата навчання в ВНЗ або інші значні інвестиції.

Не кожна фінансова установа готова надавати довгострокові кредити, адже для неї вони несуть деякі ризики. Такі позики отримують частіше клієнти з бездоганною кредитною історією та достатнім щомісячним офіційним доходом. Цікавим залишається питання, де саме можна отримати кошти на тривалий термін?

МФО та банки — сучасні фінансові установи

Позика в МФО

МФО — це мікрофінансові організації, які працюють за простими та зручними для клієнтів умовами:

  • Онлайн доступ. Для отримання коштів необхідно подати заявку на сайті обраної МФО та дочекатися відповіді на свій запит. Установи майже ніколи не потребують додаткових співбесід та не дзвонять телефоном для уточнення даних;
  • Мінімум документів для оформлення. Для того, щоб отримати кредит, не доведеться готувати довідку про доходи за останні 6 місяців. Зазвичай достатньо мати український паспорт та ІПН;
  • Строк погашения до 1 року. Якщо ви шукаєте варіант, як отримати довгостроковий кредит https://finsfera.ua/dovgostrokovi-krediti, можете розраховувати, що МФО видасть його на строк 360 днів. Це класичний найдовший термін, який може запропонувати мікрофінансова організація. Проте, при умові успішного погашення першої позики, ви можете одразу взяти нову й знову на термін 360 днів. Таким чином можна розділити необхідну кредитну суму на кілька маленьких й взяти декілька мікрокредитів.

Позика в банку

Довгостроковий кредит можна отримати в банку, підписавши угоду на кілька років, протягом яких позичальник зобов’язується щомісячно сплачувати суму боргу та відсотки. Для отримання кредитних коштів в банку необхідно підготуватися:

  • Зібрати пакет документів, до якого входить й довідка про доходи;
  • В деяких випадках пройти співбесіду з працівниками установи;
  • Дочекатися перевірки документів, яка може зайняти певний час.
  • Банківське кредитування можливе, коли позичальник вказує конкретні цілі на використання коштів. Це є маркером оцінювання й банк приймає рішення, чи готовий він видати гроші саме на такі витрати.

Обираючи фінансову установу, важливо оцінити не лише її рейтинг, відгуки про неї та репутацію, але й власні фінансові можливості для погашення боргу. Якщо у вас немає постійної офіційної роботи, взяти позику в банку буде майже неможливо, й в цьому випадку кращим та єдиним рішенням може стати співпраця з надійною МФО. Одним з варіантів може стати компанія “Finsfera”, яка отримала почесну нагороду в Номінації “Прорив року” на Всеукраїнській щорічній премії визнання кращих в 2024 році.

Новости Украины