Чоловік-рохля, фалоімітатор та чушпани – чим росіян на вибори мотивували

Чоловік-рохля, фалоімітатор та чушпани – чим росіян на вибори мотивували

Фото: Кадр із відео

У Росії продовжують лякати громадян, що у разі неправильного голосування на виборах їх країну перетворять на розсадник для ЛГБТ, туалети зроблять для різних ґендерів, а маму з татом перейменують на батька 1 і на батька 2… Ця страшилка у них серед найпопулярніших, використовувалася ще минулого непорозуміння під назвою «вибори президента РФ», а цього року, очевидно, щоб у єдиному пориві не промахнутися галочкою в потрібному місці (хоча голосуй не голосуй, результат уже відомий), величезний бюджет було виділено на створення мотиваційних та агітаційних відеороликів, які розпорошили в інтернеті приблизно за місяць до чергових виборів того самого президента. Додали не лише «вічні скріпні теми», а й, очевидно, у розрахунку на окуповані території, історії про ошуканих та покинутих українських солдатів тощо.

У адекватної людини перегляд подібних роликів викликає почуття, назване модним словом «крінж» (він же «іспанський сором», він же «сором за того, хто це зробив»), але на багатьох росіян, які звикли вірити помиям, що фонтанами виливають на них з телевізорів, вони, напевно, подіяли.

Це не смішно і не сумно, це дивно для нас і, напевно, типово для них. Зручні та перевірені часом штампи та стереотипи – геї, нещасні українці, повії, райдужний прапор, «батько номер один» — працюють на певну аудиторію, яка й так би прийшла на виборчі дільниці через звичку та похилий вік. Заманити дорослу розсудливу людину на вибори загрозою гей-параду в Урюпінську, якщо вона не прийде, це велика удача. Але «був бюджет – його пиляли»…

Вибір є

Це може здатися дивним, але росіяни, які 25 років обирають одну й ту саму людину собі в президенти, вважають, що у них є вибір. А от «в Україні» немає. Знятий до виборів пропагандистський ролик ніби покликаний це донести через гарячу тему російсько-української війни.

«На Україні» ТЦК кидають на «нуль» тих, кого спіймали на вулиці, а в Росії є вибір. Звичайний голос російського офіцера «Полонених по машинах! Решті голосувати!» хіба що підтверджує: вибір у росіян великий, і краще робити його смирно й у шеренгах по двоє.

Солдат, який зображує українця, ледве вимовляє не найскладніші слова на кшталт «вдома». Цікаво було б подивитися на його жувальний апарат у момент виголошення слова «паляниця».

Якби вони зупинилися, але ні – знято й другий ролик на ту саму тему — «немає вибору». Там усе ще прекрасніше, особливо те, як російський солдат вішає на стіну у порожньому українському бліндажі листівку «Кандидати у президенти Російської Федерації». Хто її має прочитати та усвідомити, якщо за секунду там не буде навіть росіян?

Чоловік-рохля, фалоімітатор та чушпани – чим росіян на вибори мотивували

Чоловік-рохля, фалоімітатор та чушпани – чим росіян на вибори мотивували

Російський окупант показаний у ролику благородним рятівником. Про справжні звірства росіян відео замовчує. Скріншот

«Че, бл..?»

Сюжет простий. З під’їзду, під яким сидять бабки, виходить краля. Бабки докоряють їй:

— Ач вирядилася, хоч би щось корисне для країни зробила.
— Че, бл..? – дивується краля.

Закадровий голос: «Зроби корисне для Росії, прийди на вибори президента».

Наступний кадр – на виборчій дільниці. Краля жбурляє свій паспорт члену виборчої комісії – вона ж бабця з першого кадру. Бабця розпливається в посмішці.

Ця передвиборча реклама стала вірусною і начебто знята в Тюмені, хоча тамтешні виборчкоми затято заперечують свою участь у цьому відео. З одного боку – зрозуміти їх можна, з іншого – вони що, відкидають ідею виборів? Ну і що, що у тексті мат – слово «бл…» давно вже звучить навіть із екранів телевізорів, і його навіть не завжди «запікують». Та й яке інше слово може так ємно виразити гаму передвиборчих почуттів? Тільки те, ролик до якого зараз знімається у Білгороді, ночами – у Воронежі. Щоправда, росіянам ні саме слово, ні «зйомки» чомусь не подобаються.

Чоловік-рохля, фалоімітатор та чушпани – чим росіян на вибори мотивували

Чоловік-рохля, фалоімітатор та чушпани – чим росіян на вибори мотивували

Героїня ролика знає чотири слова «Че, бл…, здраст… і епта». Втім, цього достатньо. Кадр із відео

За материнський капітал

Затишний рекламний ролик, у якому дружина змушує чоловіка-підкаблучника бігти у снігопад (і бурелом, сподіваємось) на виборчу дільницю, щоб проголосувати за материнський капітал, сімейну іпотеку та гроші на бізнес. За такою логікою, якщо не проголосувати, то вранці ці слова стануть пилом, закони зітруться, а іпотечників почнуть виганяти з новозбудованих «людиномурашників».

Той нюанс, що президент країни ніби не повинен займатися «дитячими» виплатами та кредитами для малого бізнесу, опустимо. Це справа уряду, а завдання президента – схвалити цю справу своїм підписом. У ролику ж опосередковано повідомляється, що дулю з маком отримають бізнесмени та мами, якщо не підуть на вибори (читай: якщо не проголосують за самі-знаєте-кого).

Так, тема сімейних цінностей нині крихка, як березневий лід. Матері, що відправляють синів на забій заради виплат, — а ось вони, всі синтезовані в вагітній дамочці, що зневажає чоловіка і погрожує йому відсутністю маткапіталу. Та це кохання, панове!

Не залишся чушпаном

Серіал «Слово пацана», кажуть, був знятий як своєрідна передвиборча агітація, але навіть якщо це й не так, то все одно було б дивно, якби одіозна партія Жириновського ЛДПР просто пройшла повз таке диво. Трохи перемонтували відомий момент із серіалу: «чушпан» прийшов «пришиватися» до пацанів. На шапках у пацанів комп’ютерна графіка зобразила абревіатуру «ЛДПР». За спинами змалювали плакати «Справа Жириновського живе». Сюрреалізм, звісно, ​​але коли у ЛДПР було по-іншому?

Цей уривок із серіалу мудро обрізаний у тому самому місці, де бажаючому «пришитися» від душі нам’яв боки його майбутній найкращий друг. Така ось традиція у пацанів. А слова саундтреку, переспіваного все тим же гуртом «Аїгел» («Приходь, вибирай, голосуй – не залишся чушпаном»), ніби кажуть росіянам: ви всі зараз чушпани! Прийдете на вибори – станете пацанами, не прийдете – залишитеся чушпанами. Ай, як неприємно, але як доступно все пояснили. Щоправда, реальні пацани з адміністрацією не співпрацюють…

Повернення романтизації криміналу — це те, чого Росії так бракувало весь цей час. Серіал «Бригада», гурт «Воровайки» та «Жиган-лимон» у виконанні будь-якого співака з прокуреним голосом – це світле майбутнє, в якому житимуть ті самі діти, зачаті заради материнського капіталу, та вибори між Путіним-Удмуртом та Путіним-Банкетним…

Путін та ведмідь

Це був чи не єдиний передвиборчий ролик Путіна, де він навіть не знявся: усі сцени відіграв ведмідь, а Путін лише за кадром говорив банальності про ведмедя на ланцюгу і що тайгу він свою не віддасть.

Ведмідь, може, й не віддасть тайгу, а ось автор закадрового тексту вже роздав тайги стільки, що скоро бурим ведмедикам – символам Росії – ніде буде жити. Новим символом може стати, наприклад, панда – китайський ведмідь.

Втім, поки що колишній президент Медведєв – це символ Росії. Його пости у мережі «Телеграм» — це окремий вид творчості, що потребує досконалого вивчення як психіатрами, так і наркологами.

Райдужне життя

Від імені російських комуністів в інтернет був викладений ролик приголомшливої ​​глибини у всіх сенсах. Коротко: в Росії пройшла райдужна революція (а треба було на вибори в березні 2024 року ходити!), всі навколо геї, слова «мама» і «тато» під забороною, страчених карають анально.

У кадрах з’являються періодично райдужні прапори, кадри гей-парадів, чоловік, що надягає панчохи, гумовий чорний фалоімітатор, свастика — загалом, весь набір, здатний довести будь-яку стареньку біля екрана до сліз.

У оксамитові наручники закутий благородний дід, якого має страчувати способом, зазначеним вище, його син Ніккі, за першим паспортом Микола. Тут би образитися Миколі Харитонову, кандидату в президенти Росії, за такий товстий (та що ж таке!) натяк, але він вищий за цей і взагалі каже, що дивне кіно не їхнє творіння. Шість хвилин триває це епічне відео, а акторові, який грає «міністра з виконання анальних покарань» на ім’я Полуполь, можна дати якщо не « Оскар », то хоча б позолочене знаряддя його праці як нагороду.

Чоловік-рохля, фалоімітатор та чушпани – чим росіян на вибори мотивували

Чоловік-рохля, фалоімітатор та чушпани – чим росіян на вибори мотивували

На думку творців ролика, так виглядатимуть чиновники, якщо росіяни не проголосують як треба. Ось, наприклад, «міністра з виконання анальних покарань». Кадр із відео

Замість постскриптуму

Підсумовуючи, можна сказати, що Росія перевершила сама себе: особливо за рівнем спілкування зі своїм народом. Уявлення про основну масу жителів країни як про тупуватий народець, який легко ведеться на «пацанські» штучки і найбільше мріє про «скріпне» ярмо і годівницю перед телевізором, виявилися загалом вірними. Як говорили в якомусь російському давно забутому КВК – «піпл хаває», а раз хаває – значить, і проголосує як слід.

Джерело

Новости Украины