Чому не треба виливати воду після промивання круп: лайфхак досвідчених квітникарів

Почему не нужно выливать воду после промывания круп: лайфхак опытных цветоводов

Квітникарство – це чудовий варіант хобі для тих, хто багато часу проводить вдома. Але для того, щоб рослини радували своїм зовнішнім виглядом, необхідно створити їм сприятливі умови та правильно доглядати. І якщо ви вже знаєте, чому пропадає цикламен і як розмножувати фікус у домашніх умовах, візьміть собі на замітку лайфхак досвідчених квітникарів. theLime докладніше розповідає, чому не варто виливати воду після промивання круп.

Чимало господинь знають, що перед приготуванням гарніру промивання крупи просто необхідне. Деякі промивають лише рис, щоб позбутися зайвого крохмалю та отримати розсипчасту кашу. Інші роблять це і з такими крупами, як гречка, пшоно, булгур, вівсянка і навіть кускус.

Воду, яка залишається, найчастіше господині виливають, проте так не можна робити, якщо у вас в будинку є кімнатні рослини. Справа в тому, що вона містить корисні речовини: кремній, фосфор, магній та залізо, які можуть стати чудовим добривом для квітів.

Як використовувати воду з-під круп?

Якщо ви тільки пересадили рослину в новий грунт, підгодовувати її водою, що залишилася після промивання круп, потрібно тільки через 2 місяці. Як правило, спочатку в грунті містяться всі необхідні речовини в достатній кількості, і рослина не вимагає додаткових добрив.

Вносити добриво потрібно лише навесні та влітку – у період активного зростання.

Обов'язково слід поливати рослину звичайною водою – це потрібно, щоб уберегти квіти від концентрованого добрива. Зменшити концентрацію також потрібно в тому випадку, якщо рослина ослаблена або захворіла.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2023-01-27/pochemu-ne-nujno-vyilivat-vodu-posle-promyivaniya-krup-layfhak-opyitnyih-tsvetovodov/50142

 

 

Джерело

Новости Украины