Чотири дні пошуків: на Харківщині знайшли дворічну Віолетту

Тисяча людей вийшли шукати зниклу дівчинку.

Дитині надають медичну допомогу.

«Ми кожного дня молилися, щоб дівчинку знайшли живою. Віолетта жива, ми її знайшли», — повідомив у фейсбуці очільник обласного управління поліції Володимир Тимошко.

Віолетті надають допомогу. Фото: Володимир Тимошко/Facebook

Сьогодні на пошуки зниклої вийшло майже 1000 людей. Це поліцейські, рятівники, військові, волонтери, місцеві мешканці. Перевірили кожен кущ та водойму.

«І в результаті знайшли дівчинку в густому лісі, в кущах, в шести кілометрах від дому. Врятувати малечу вдалося поліцейським Богодухівського району. Саме в їхньому квадраті пошуків була дитина», — розповів начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

Віолетту шукали близько тисячі людей. Фото:Володимир Тимошко/Facebook

Додаткову небезпеку викликало й можливість того, що місця, де могла перебувати дівчинка, могли бути замінованими. Це наражало на смертельну загрозу як дитину, так і пошуковців.

«Віолетта жива, і це щастя. Це результат спільної роботи. Вдячний всім за таку виснажливу, але блискучу і результативну роботу», — написав Володимир Тимошко.

Дівчинку вже оглянули медики, її стан задовільний, подальше обстеження дитини проведуть у медичній установі, — повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Як писав UA-NEWS.in.ua, Віолетта Мужечук пішла з подвір’я ввечорі 23 травня. Віолетта гралася на подвір’ї у селі Скрипаї з братом-близнюком. Дітям по 2,5 роки. Близько 19:00 мати помітила, що донька зникла і перші пів години намагалася шукати її самостійно, потім повідомила у поліцію. Того ж вечора поліцейські почали пошуки, які ускладнювалися погодними умовами: на вулиці був дощ. Наступного дня до пошуків долучилися водолази, кінологи, волонтери. За інформацію про зниклу дівчину поліція запропонувала винагороду 

Джерело

Новости Украины