Циркуни можуть втратити шанс на повну відбудову

У ХОВА розглядають варіант для заміни населеного пункту.

Циркуни продовжують розміновувати, однак окупанти не припиняють обстрілів.

У Харківській обласній військовій адміністрації розглядають питання про можливу заміну села Циркуни (Харківський район), яке потрапило до переліку на комплексну відбудову, на інший населений пункт. Причина — безпекова ситуація і щільне замінування. Циркуни розташовані дуже близько до українсько-російського кордону, російські загарбники майже щотижнево завдають ударів по селу. Про це пише «Суспільне» з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Половину населеного пункту розмінували, далі рухаємося. Стикаємося з щільною замінованістю. Наразі стоїть питання щодо можливої заміни цього населеного пункту у проєкті, бо там йдуть обстріли майже щотижня. У нас є населені пункти, які ми можемо пропонувати на заміну. Це не означає, що Циркуни залишаємо, далі будемо дивитися та враховувати військову обстановку», — пояснив Олег Синєгубов.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 25 квітня Кабінет міністрів України затвердив постанову, в якій визначив шість населених пунктів України, де відбуватиметься комплексне відновлення за новими принципами. Серед них були  Циркуни. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, що ці населені пункти будуть відбудовувати повністю, а не окремі будівлі.

Масштабний проєкт повної відбудови мав стартувати у Циркунах у середині літа. У громаді не вистачало робочих рук, аби підготуватися до будівництва. Там повинні були обстежити зруйновані будівлі — тобто, кожен будинок та кожну адміністративну споруду і повністю розмінувати територію.

Джерело

Новости Украины