Депутати Запорізької обласної ради зібралися на дев’яту позачергову сесію

Попри складні умови воєнного стану в Україні та збройне протистояння на території Запорізької області, депутати обласної ради зібралися на дев’яту позачергову сесію. Вона відбулася у форматі вебконференції, адже частина народних обранців з огляду на ситуацію не могла дістатися обласного центру.

Майже всі депутати висловили готовність взяти участь у засіданні, втім перебуваючи на території, де ведуться бойові дії, вони не мали змогу приєднатися до мережі Інтернет або дістатися до обласного центру особисто. Про це заявили голови фракцій, які знаходилися у залі.

З усім тим, для участі у засіданні зареєструвалися 56 депутатів, що дало змогу розпочати сесію.

Перш за все присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих жертв війни та полеглих у боях захисників України.

На порядок денний сесії, який є вичерпним, були винесені 4 питання – звернення до правоохоронних органів України та міжнародних організацій, країн-партнерів, представників НАТО. Це можливість звернути увагу міжнародної спільноти на ганебну війну, яку проти мирної країни розвернула російська федерація, — висловила спільну думку голова обласної ради Олена Жук. Кожне з рішень  депутати підтримали майже одностайно.

— Під час воєнного стану головним керівним органом Запорізької області є обласна військова адміністрація. Проте Запорізька обласна рада не позбавлена своїх повноважень і виконує їх в повному обсязі, в тому числі працюючи з громадянами там, де це можливо з огляду на бойові дії. Разом з тим, це наше право й обов’язок захищати інтереси жителів області, виступати від їх імені, тому сьогодні ми зібралися аби висловити позицію депутатського корпусу, громади області по деяких кричущих питаннях. А саме, про закриття повітряного простору над Україною, про засудження спроб псевдорежимів тимчасово окупованих територій, про підтримку в забезпечені гуманітарних коридорів та допомогу у визволенні з полону Мелітопольського міського голови Івана Федорова, Дніпрорудненського міського голови Євгена Матвєєва та голови Мелітопольської районної ради Сергія Прийми, а також інших запорізьких  активістів спротиву діям окупантів. Всі чотири питання направлені на засудження війни проти України та ганебних дій російської армії на тимчасово окупованих територіях, — наголосила Олена Жук.

Голова обласної ради подякувала депутатам за участь у засіданні та активну громадську позицію. Вона також не виключила можливість за необхідності провести ще одне сесійне засідання в умовах вебконференції.

Враховуючи обставини, пряма трансляція дев’ятої позачергової сесії не велася. Відео запис буде оприлюднено на сайті обласної ради.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради 

 

Источник

Новости Украины