Дев’ять краматорчан притягнуто до відповідальності за виготовлення саморобного алкоголю

Дільничні офіцери Краматорського районного управління поліції під час профілактичних заходів виявили та вилучили 785 літрів браги, 55 літри самогону та самогонний апарат. Брагу поліцейські утилізували, а самогон спрямовано на експертизу. 

Відносно дев’яти краматорчан складено адміністративні протоколи за ст. 176 «Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення тягне за собою адміністративну відповідальність за ст. 177 Кодекс України про адміністративні правопорушення. Так за час відпрацювання поліцейські задокументували факт придбання самогону у кількості 0,5 літри.

А от за придбання самогону правоохоронці притягнули до відповідальності 6 осіб. Нагадаємо, що придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення тягне за собою адміністративну відповідальність за ст. 177 Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Споживання саморобного алкоголю через відсутність контролю за його якістю завдає істотної шкоди здоров’ю людей та навіть може загрожувати життю. Низька ціна і цілодобова торгівля роблять самогон «ходовим товаром», але його вживання нерідко стає причиною вчинення злочинів: «побутові» нанесення тілесних ушкоджень та вбивства у стані сп’яніння, вуличні крадіжки і грабежі, які скоюються із ціллю заробити на чергову пляшку.

Поліція закликає населення до спільної боротьби з цією проблемою. При наявності будь-якої інформації про незаконне виготовлення або реалізацію самогону, відразу звертайтеся за телефоном «102» або до свого дільничного офіцера поліції.  

Источник

Новости Украины