Директор Мистецької школи №3 Едуард Зємцов про навчання онлайн, запоруку успіху та батьківську підтримку


Мистецька школа №3 Краматорська проводить набір учнів на наступний навчальний рік. Напрямків багато, усі діти знайдуть вид творчості, який розкриє потенціал та принесе задоволення. 

Можна навчатися за напрямком музичне мистецтво, образотворче, театральне, аудіовізуальне. Працює також клас сольного співу.


Як буде проходити навчання, чи будуть вступні іспити, на що звернути увагу батькам? На ці та інші запитання, що турбують батьків майбутніх учнів «Східному проєкту» розповів директор Мистецької школи №3 Краматорська Едуард Зємцов.

Яка форма навчання планується — онлайн чи офлайн?

Сьогодні школа працює у дистанційному режимі. Подальша робота буде залежати від ситуації. Звичайно, ми мріємо повернутися до роботи у школі. Але, якщо ситуація не зміниться, ми готові продовжувати надавати освітні послуги у онлайн-форматі.

Як проходять уроки в режимі онлайн, за допомогою яких засобів.

«Завдяки» карантинам, ми вже маємо добрий досвід дистанційної роботи. Перед початком минулого навчального року Педагогічною радою школи було ухвалено рішення працювати із сервісом відеоконференцій Google-Meet. Викладачі доволі швидко опанували новий для деяких ресурс і успішно використовують його у роботі вже рік. Також активно застосовують веб-сервіс Classroom, де розміщують свої навчальні матеріали, тести, завдання тощо.

Про що потрібно заздалегідь подумати батькам, що підготувати, на що звернути увагу?

Наші батьки вже також мають досвід дистанційного навчання. Тож знають, що важливо: мати пристрій, з яким буде працювати дитина, Інтернет. Для музикантів – звичайно ж, інструмент, для художників – матеріали для малювання і так далі. Важливо, щоб дитині не заважали під час уроків, не відволікали, щоб максимально створити атмосферу саме класного уроку.

Чи будуть вступні іспити для дітей?

Ні, вступні іспити на даному, дистанційному роботи етапі ми не плануємо. Учні будуть зараховані за поданням заяви. Далі будемо діяти за обставинами.

Як батьки можуть надати документи, якщо вони не в Краматорську або навіть не в Україні?

Сьогодні у багатьох сферах спрощується процедура документообігу. Тож із минулого року батьки надсилають нам заяви на вступ та документи у цифровому вигляді (фото, сканкопії) зручним для них способом (e-mail, Viber, Messenger тощо).


Чи можна навчити грати на музичному інструменті у режимі онлайн? 

Навіть за цей, такий складний навчальний рік наші учні отримали понад 400 дипломів у різних конкурсах, за різними мистецькими напрямками, серед них – 45 гран-прі. Деякі учні 1 та 2 класів, саме музиканти, у цьому році вже дебютували як конкурсанти. І це дійсно є підтвердження результативності роботи наших викладачів. Тож відповідь однозначна – так, можна навчити!


З якими складнощами стикаються викладачі у процесі онлайн-навчання? А які плюси в ньому?

Безумовно, найскладнішою проблемою у цьому році була відсутність електроенергії і, відповідно, мобільного зв’язку та Інтернету. Наші викладачі – неймовірні, ми на своїй сторінці у Фейсбук робили навіть пости про те, як вони долали ці перешкоди і знаходили вихід із ситуації. Складно також починати роботу із новачками-першокласниками…


Щодо плюсів – це гнучкість графіків (багато учнів знаходяться за кордоном, навіть у різних часових поясах), економія часу (дитина не витрачає час на дорогу до школи/зі школи), контроль учнів з боку батьків (вони ж часто «присутні» на уроках) і, що наразі найважливіше, безпека (діти знаходяться під наглядом батьків). Але, попри усі плюси, навчання у школі, у класі – незамінне.

Дитина сама повинна хотіти навчатися мистецтву чи повинна слухатися батьків? Що є запорукою успішного навчання у мистецькій школі?

У цьому питанні дуже важливе порозуміння дитини і батьків. Батьки повинні підтримати дитину, допомогти їй із вибором. Примушувати дитину не варто, бо мистецтвом потрібно займатися «з душею». Але бувають моменти, коли батькам потрібно взяти ініціативу у свої руки, проявити наполегливість.

Запорукою успішного навчання у мистецькій школі можна назвати такий комплекс:
талант і бажання дитини навчатися + талант і бажання педагога навчити + взаємодія педагога, учня та батьків. Саме так ми досягаємо успіхів у навчанні та отримуємо високі результати у багатьох конкурсах.

Для подання заявки на навчання, потрібно заповнити дану форму.

 

 

 

 

Джерело

Новости Украины