Дитина, врятована за допомоги санавіації, живе повноцінним життям

Наприкінці весни минулого року ця історія вразила всю Україну — 3-річна дівчинка Кіра Панченко з Енергодару була врятована від смерті  завдяки терміновому перевезенню до столичної лікарні “Охматдит”.

Дитина перебувала на лікуванні в Запорізькій обласній клінічній дитячій лікарні, стан дівчинки несподівано погіршився — у Кіри діагностували гострий респіраторний дистрес-синдром (один із видів дихальної недостатності) тяжкого ступеня з тотальним ураженням легенів, які не виконували свої функції. Врятувати дитину могли лише у столиці. Для того щоб терміново організувати перевезення Кіри до Києва, було задіяно всі можливі сили, зокрема, оперативно долучилася до справи заступниця голови ЗОДА Злата Некрасова. Спільними зусиллями дівчинку транспортували до столиці бортом санавіації. Лише завдяки цьому Кірі вдалося врятувати життя.

Сьогодні дитина почувається цілком здоровою. Про це повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС України у  Запорізькій області.  Напередодні Різдва рятувальники завітали з подарунками до своєї підопічної та влаштували справжнє свято для дитини — запросили відвідати пожежну частину, на пожежній машині відвезли до головної ялинки Енергодару. А вдома на Кіру чекав ще один подарунок — нове ліжко, постільна білизна та багато солодких сюрпризів. 

Щаслива історія порятунку Кіри стала ще одним аргументом для того, аби створити у Запорізькій області власну санавіацію. Цей проєкт вдалося втілити восени минулого року завдяки колаборації Запорізької обласної клінічної лікарні та підприємства “Мотор-Січ”. Під час відкриття гелікоптерного майданчика в обласній лікарні Злата Некрасова пригадала і про врятоване життя маленької Кіри — саме цей випадок змусив додатково замислитися над необхідністю створення умов транспортування важкохворих запоріжців за допомоги санітарної авіації. 

Департамент культури та інформаційної діяльності 

Фото надані ГУ ДСНС України у Запорізькій області

Источник

Новости Украины