Дівчинці із Житомирщини, на лікування якої збирали гроші всім світом, зробили операцію в інституті нейрохірургії

П’ятирічній Вікторії Резинвебер з Буда-Вороб’їв, фінансову допомогу котрій збирали усім світом, — успішно зробили операцію у інституті нейрохірургії.

Віка раптово захворіла наприкінці зими. Тривалий час провела у реанімації. Обласні лікарі встановили невтішний діагноз — лейкоенцефалопатія. У маленького янголятка поступово відмирав головний мозок, а тільце вразили судоми — за добу бувало до 20 нападів. Дитина із останніх сил боролася за життя. Медики радили терміново робити операцію у профільному інституті. Про це «МН» писали у одному з квітневих номерів газети.

На щастя, на публікацію відгукнулося багато чудових людей, завдяки яким вдалося назбирати кошти на оперативне втручання. Операція обійшлася у 85 тисяч гривень, також тисячі гривень наразі витрачаються на медикаменти у післяопераційний період.

— Багатьох благодійників, які перейнялися долею моєї донечки, я не знаю особисто, але щиро їм вдячна, — каже Наталія Петрівна. — Насамперед нашому земляку, директору Національного інституту історії України Івану Ковальчуку, завдяки котрому потрапили на позачергову операцію у інститут нейрохірургії. Також — народному депутату Андрію Пузійчуку, Миколі Тарасенку з мисливського господарства за чималі суми благодійних пожертв. Окрема подяка малинновиновцям та депутату районної ради Богдану Лісовському — він, крім грошової допомоги, посприяв у вирішенні багатьох організаційних питань. Великі суми перерахували райрада, Любовицька, Головківська, Буда-Вороб’ївська сільські ради. Дякую односельчанам та всім небайдужим людям, які долучилися до порятунку донечки.

Щоправда, через коронавірусну загрозу довше, ніж сподівалися, чекали операцію. Лікарі були на карантині. Час йшов на години, стан Віки був тяжким, але на щастя встигли. Я безмежно вдячна за чуйне серце і професійність лікарям інституту нейрохірургії, які врятували життя моїй донечці — Костянтину Костюку, Валерію Чебурахіну, Юрію Медведєву. Також медикам дитячої обласної лікарні, які вірно встановили діагноз та лікували її від початку хвороби.

Дитина після складної операції на головному мозку йде на поправку. Томографія показує гарні результати. Попереду — тривала реабілітація, потрібно розробляти напівпаралізовану через хворобу праву сторону. Але рідні сподіваються, Вікторія швидко повернеться до повноціного життя.

Наразі потребує допомоги ще один наш маленький земляк — 10-річний Богдан Пількевич із Новобратського. Хлопчику терміново необхідна трансплантація нирок. Ціна його життя — 60 тисяч євро. На ім’я мами, Віти Сергіївни, відкриті благодійні валютні рахунки у «Альфа-банку»: UA053003460000026209910892659 (поповнення в євро), UA493003460000026200910892658 (поповнення в доларах) та картка «ПриватБанку» № 5168 7427 2114 5484. Кожна ваша перерахована гривня дасть шанс на одужання дитини.

Редакція газети «Малинські новини»

дівчинка операція дитина житомирщина малинщина житомирська область малинський район

Источник

Новости Украины