Для українців у трьох областях запровадили нові «газові» правила: як і коли подавати показання лічильників

Споживачі газу у трьох областях України – Івано-Франківській, Хмельницькій та Миколаївській – з 15 серпня мають передавати показання газових лічильників за оновленими правилами. Справа в тому, що «Івано-Франківськгаз», «Хмельницькгаз» та «Миколаївгаз» перейшли до групи «Нафтогаз».

Відео дня

Це означає, що наразі клієнти вказаних облгазів можуть користуватися виключно сервісами обліку газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Про це попередили у самому «Нафтогазі».

Передача показань через будь-які інші сервіси (наприклад, 104.ua) буде недійсною. Водночас показання лічильників можна передавати кількома способами. Це:

  • особистий кабінет на my.gas.ua;
  • чат-боти GASUA в Viber або Telegram;
  • NaftogazGasSupply у Facebook Messenger;
  • за допомогою SMS на номер 4647.

Покази лічильника газу потрібно передавати щомісяця з 28 числа до 5 числа наступного місяця. Тобто перша передача даних за новими правилами у трьох зазначених областях розпочнеться з 28 серпня.

Слід пам’ятати, що правильно та вчасно передавати показання лічильника дуже важливо. Якщо цього не зробити, у платіжці можуть з’явитися «зайві» кубометри палива, за які все одно доведеться заплатити.

Як повідомляв OBOZREVATEL, перевірка лічильників газу в Україні обросла міфами. Ми розібралися, чи потрібно бігти до облгазу, чи будуть штрафи для українців.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины