До Дня захисника України в Краматорську з’явився новий пам’ятний знак

Сьогодні у Старому місті, у сквері Слави було урочисто відкрито новий пам’ятний знак – «Символ військової звитяги БМД-1». Урочисту церемонію було присвячено відзначенню 14 жовтня Дня захисника України. Захід пройшов за участі поважних гостей – міського голови Краматорська Андрія Панкова, голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка, командувача десантно-штурмових військ Євгена Мойсюка, а також військовослужбовців десантно-штурмових військ, морської піхоти, сил спеціальних операцій ЗСУ, представників громадських організацій та мешканців міста.

Пам’ятний знак встановлено за ініціативою Союзу десантників Донецької області та за підтримки краматорського міського голови. Цей знак присвячується відвазі сучасних воїнів і є символом подвигу, невичерпної мужності, героїзму та незламного духу.

У квітні-липні 2014 року саме ця БМД-1 та її екіпаж брали участь у бойових діях в районі Краматорська та Слов’янська. Під час бойових дій машина десанту зазнала пошкоджень та була евакуйована для ремонту. А сьогодні, в День захисника України і День Покрови Святої Богородиці, зайняла почесне місце серед пам’ятних знаків Донеччини.

Під час урочистого захисту присутні гості відзначили військовослужбовців, ветеранів десантних-військ та сил спеціальних операцій високими нагородами. Пам’ять усіх, хто віддав своє життя, захищаючи нашу державу вшанували хвилиною мовчання.

Источник

Новости Украины