До Вінниці прибув Вифлеємський вогонь миру

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

До Вінниці 11 грудня прибув Вифлеємський вогонь миру. На залізничний вокзал його доставили потягом “Київ — Ужгород” о другій ночі. Про це Суспільному розповіла працівниця вокзалу Тетяна Березанська.

"Було попередження контактною вказівкою про те, що ми маємо потягом отримати із Відня Вифлеємський вогонь. Черговий по вокзалу разом з працівниками о другій ночі отримав лампадки зі свічкою. Його розмістили у залі очікування, і протягом всього періоду чергові слідкували, щоб він не потух, не згаснув", — сказала Тетяна Березанська.

Фото: Суспільне Вінниця

Добу Вифлеємській вогонь перебуватиме у пункті незламності на залізничному вокзалі. Далі його передадуть у храми, шпиталі, військові хаби та сиротинці області.

"Цей вогонь вінницькі пластуни передадуть до шпиталів, до військових хабів. Також передадуть дітям-сиротам, спецшколам. І передамо його ще людям в храми, громадським організаціям. 21 грудня буде передача у "Квадраті" для всіх, хто хоче забрати цей символ тепла, добра та надії до себе в домівку, запалити його на Різдво та згадати усіх наших військових, які нам допомагають, та щоб згадати дітей та дорослих, яким думками потрібно надіслати цю допомогу", — сказала представниця скаутської організації "Пласт" Анна Бояновська.

Фото: Суспільне Вінниця

21 грудня лампадка з Вифлеємським вогнем стоятиме у молодіжному центрі "Квадрат". Тож вінничани зможуть прийти й запалити свічку до різдвяних свят, сказала Бояновська.

Фото: Суспільне Вінниця

Вифлеємській вогонь миру – це міжнародна щорічна скаутська акція. Її мета — розповсюдження вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. У Вінницю Вифлеємський вогонь передають із 2012 року.

Новости Украины