До Вінниці прибувають біженці з різних міст України

До Вінниці прибувають біженці з різних міст України

У Вінниці станом на вечір 25 лютого прийняли 344 людини з різних міст України: Харкова, Одеси, Чернігова, Полтави, Черкас, Запоріжжя та Луганської області. Здебільшого це жінки та діти. Їх забезпечують харчуванням та теплими речами.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Людей розміщують у навчальних закладах: у початковій школі №5 (вул. Богдана Ступки, 18), Вінницькому ліцеї №6 (вул. Стрілецька, 12), Вінницькому ліцеї №31 (вул. Богдана Ступки,13), Вінницькому міжрегіональному вищому професійному училищі (вул. Стрілецька, 5). Крім того, місце для розміщення переселенців облаштували у гуртожитку Торговельно-економічного інституту (вулиця Чорновола, 3).

«Постійно йде потік людей. Люди просяться хоча б переночувати, а потім їдуть далі від війни та сирен. Ми забезпечуємо їх харчуванням і місцем для сну. Завозимо продукти туди, де є харчоблоки. Викликаємо кухарів, щоб вони готували для них їжу. У гуртожитках є плити, де люди можуть готувати самі. Хочу подякувати небайдужим вінничанам, які приносять теплі речі, ковдри. Долучаються до збору допомоги біженцям і департаменти Вінницької міської ради. Всі згуртовані. Ми повинні допомагати цим людям. І надалі готуємо для них місця перебування і необхідні умови. Ми готові ще розміщувати людей на базах наших навчальних закладів», — зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Оксана Яценко додає, що підтримує біженців і вінницький бізнес.

Люди, які хочуть допомогти, можуть приносити пледи, подушки, матраци, засоби гігієни та продукти харчування до навчальних закладів, де розміщують прибулих з інших регіонів.

За більш детальною інформацією, звертайтеся за номером телефону: 15-60.

Источник

Новости Украины