До уваги кам’янчан, які проживають у житлових будинках приватної форми власності

Відділ формування та ведення реєстру територіальної громади міста міської ради звертається до мешканців міста, які проживають у житлових будинках приватної форми власності за допомогою у якісному та своєчасному наповненні даних відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби.

2 березня 2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову № 207 “Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру”, згідно якої функції реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування покладено на виконавчі органи сільської, селищної або міської ради. Крім того, для здійснення обліку міграції населення та встановлення точної кількості осіб, що проживають на певній території, запроваджено автоматизовану систему ‒ Реєстр територіальної громади (далі — РТГ), основна ідея якої спрямована на створення єдиного інформаційного простору та передумов для переходу на електронний документообіг.

Крім того, Міністерством цифрової трансформації України спільно з Міністерством внутрішніх справ України, Державною міграційною службою України, Міністерством юстиції України та Міністерством оборони України 17 травня 2021 року було запущено експериментальний проєкт щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 року № 1364 “Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі” (зі змінами) (далі – Постанова).

Враховуючи зазначені нормативні документи, основним завданням для громад, які ведуть реєстр територіальної громади, є наповнення РТГ актуальною інформацією про зареєстрованих осіб.

Наповнення РТГ здійснюється за рахунок відомостей з Державного реєстру виборців, під час реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання, а також шляхом внесення інформації з паперових реєстраційних картотек, переданих до органу місцевого самоврядування від попереднього уповноваженого органу реєстрації.

Слід зазначити, що інформація щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання мешканців міста, які проживають у житлових будинках приватної форми власності, наявна не в повному обсязі. Така інформація щодо кожного приватного домоволодіння міститься у будинковій книзі, яка зберігається у його власника/користувача, і вноситься до РТГ по мірі надходження будинкових книг до реєстраційного органу, який веде РТГ.

У зв’язку з цим, з метою якісного та своєчасного наповнення даними відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби Кам’янська міська рада звертається до мешканців міста, які проживають у житлових будинках приватної форми власності, у найкоротший час надати до відділу формування та ведення реєстру територіальної громади міста міської ради будинкову книгу, документи про реєстрацію права власності на домоволодіння та документи щодо зареєстрованих у домоволодінні осіб.

Просимо мешканців міста звертатись за адресами:

— просп. Василя Стуса, 10/12, кімн. 5 (Заводський район);
— просп. Перемоги, 63, кімн. 204 (Дніпровський район);
— вул. Затишна, 3, кімн. 212 (Південний район).

Джерело

Новости Украины